Σε δήλωσή της για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Ευαγγελία Λιακούλη αναφέρει τα εξής:

«Παρακολουθώ τον τελευταίο καιρό με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στα θέματα της υγείας.

Η  «κανονικότητα» της νέας διακυβέρνησης όχι μόνο δεν άνοιξε την γαστρεντερολογική κλινική, παρότι χρειάζεται μόνο μια υπογραφή, όχι μόνο δεν έκανε τίποτε για την ντροπή που επικρατεί στη γυναικολογική κλινική του ΓΝΛ, όχι μόνο δεν εξήγησε για ποιο λόγο παραιτούνται οι διοικητές και δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους για τα στοιχειώδη, αλλά πρόσθεσε και τα σενάρια για μετατροπή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, γεγονός που έγινε  αντιληπτό από τα τοπικά μας μέσα ενημέρωσης και αμέσως δημοσιοποιήθηκε.

Είχα την εκτίμηση ότι κάποιος από τους αρμόδιους θα έσπευδε μετά από αυτά και για ένα τέτοιας σημασίας ζήτημα, να προβεί σε διευκρινιστικές δηλώσεις,  επιβεβαιώνοντας ή διαψεύδοντας την είδηση και σε κάθε περίπτωση να εξηγήσει το θέμα και τις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν με τον κ. υπουργό, επ’αυτού. Δυστυχώς, σιγή ασυρμάτου …

Από την επίσκεψη του κ Υπουργού, μας έμειναν μόνο ερωτήματα για το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα και η ίδια πικρία, καθώς κλήθηκαν και πάλι μόνο οι κυβερνητικοί βουλευτές να τον συνοδέψουν και εμείς, «οι …ψωριάρηδες της αντιπολίτευσης, χώρια…», γι’αυτό και δεν γνωρίζουμε τίποτε για το περιεχόμενο της επίσκεψής του.  Κι ας παλεύουμε όλοι για τον τόπο μας.

Κι ας μιλάμε για κοινά μέτωπα και κοινούς στόχους. Κι ας χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ τη δύναμη και τη φωνή όλων. Πόσο κρίμα είναι να γυρνάμε με αυτές τις πρακτικές, έναν αιώνα πίσω!

Όση όμως πίκρα κι αν αυτά μας γεμίζουν, κουράγιο για διαρκή αγώνα μας δίνουν οι χιλιάδες συνάνθρωποι καρκινοπαθείς, οι καθημερινοί ήρωες που στοιχίζονται στις ουρές ενός σύγχρονου Άουσβιτς, για να βρουν τη χημειοθεραπεία τους που πια δεν τη βρίσκουν, λόγω έλλειψης των ογκολογικών φαρμάκων!

Θα παλεύουμε για όλους αυτούς και θα αφήσουμε τις κοινωνικές αβρότητες για τους «ημέτερους των ημετέρων». Που είναι πραγματικά πολιτικά αδιόρθωτοι. Αλλά όμως, επειδή είναι συνήθως και λαλίστατοι, πρέπει και τώρα να μιλήσουν καθαρά: Θα πουλήσετε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, κύριοι της κυβέρνησης; »