Τα Χανιά πήραν σπουδαία νίκη με 0-1 μέσα στην έδρα του Απόλλωνα Λάρισας που τα εδραιώνει μέσα στην πρώτη εξάδα του βαθμολογικού πίνακα της Super League 2. 

Η κρητική ομάδα με την τρίτη της σερί νίκη παραμένει σταθερά μέσα στην πρώτη εξάδα, ενώ ο Απόλλων Λάρισας έχασε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί την ήττα του Εργοτέλη και να ανέβει κι αυτός στη ζώνη που οδηγεί στο τέλος στα πλέι οφ.

Πιέζοντας στο δεύτερο μέρος τα Χανιά έφτασαν στο γκολ της νίκης στο τελευταίο τέταρτο κόντρα στον Απόλλωνα που αγωνιζόταν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με δέκα ποδοσφαιριστές.

Το πρώτο μέρος κύλησε χωρίς τις πολύ μεγάλες στιγμές στη μεγαλύτερη διάρκειά του. Στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης οι δύο ομάδες είχαν από μία τελική, με την κεφαλιά του Κάσσου για τα Χανιά στο 9' και το σουτ του Νούσιου για τον Απόλλωνα Λάρισας στο 14'.

Λίγο πριν βγει το ημίχρονο πάντως οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν καθώς ο Απόλλων Λάρισας έμεινε με δέκα παίκτες. Ο Σουντουρά πίεσε τον Καρατάσιο, έκλεψε την μπάλα και βγήκε μόνος του προς την περιοχή με τον Καρατάσιο να τον ανατρέπει και να αντικρίζει την κόκκινη κάρτα.

Στις καθυστερήσεις πάντως οι γηπεδούχοι έφτασαν για πρώτη φορά κοντά στο να ανοίξουν το σκορ, αλλά ο Γκουστάβο δεν κατάφερε να βρει στόχο σε τετ-α-τετ.

Τα Χανιά έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα ήταν πιο απειλητικά στο δεύτερο μέρος.

Στο 52' ο Κουσκουνάς είδε εκτός εστίας τον Γκέκα και προσπάθησε να τον πλασάρει, αλλά ο γκολκίπερ του Απόλλωνα μπλόκαρε, ενώ στο 65' έπειτα από σέντρα του Κάσσου και κακό διώξιμο του Σκούπρα, ο Σουντουρά σούταρε με καλές προϋποθέσεις, αλλά η προσπάθειά του σταμάτησε πάνω στα σώματα των αμυντικών του Απόλλωνα.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι είχαν άλλες δύο καλές στιγμές με Βρεττό και Κάσσο, οι οποίες όμως δεν βρήκαν στόχο, αλλά η υπεροχή τους καρποφόρησε στο 78’.

Έπειτα από πάσα του Βρεττού, ο Σούντουρα με δυνατό σουτ νίκησε τον Γκέκα, βάζοντας τα Χανιά μπροστά στο σκορ. Το γκολ αυτό έδωσε τελικά και τη νίκη στην ομάδα των Χανίων που εδραιώνεται πλέον μέσα στην πρώτη εξάδα, με τον Απόλλωνα Λάρισας να παραμένει ένα βαθμό κάτω από τη ζώνη που οδηγεί στα πλέι οφ.

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Λάρισας (Αριαν Μπελά): Γκέκας, Σκούπρα, Χατζής, Κουρετσιώτης, Λίταινας (75’ Νύκταρης), Μπαστακός, Γκουστάβο (87’ Καρρίκι), Ναζίμ, Καρατάσιος, Νούσιος (81’ Σιφναίος), Σουλιώτης

Χανιά (Αλέκος Βοσνιάδης): Κουτζαβασίλης, Ανδρέου, Σωτηράκος, Γρομητσάρης, Τριανταφυλλάκος, Σουντουρά, Μουμίν, Κάρλος, Κάσσος, Κουσκουνάς (80’ Γιάκος), Πάνος (66’ Βρεττός)

gazzeta.gr