Με την συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών από δημοτικά και γυμνάσια της περιοχής πραγματοποιήθηκε ο αγώνας δρόμου με τίτλο «Τα παιδιά τρέχουν για τα παιδιά με χρόνια νοσήματα».
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε κατά μήκος της κοίτης του Πηνειού ποταμού με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας γύρω από τον αγώνα που δίνουν καθημερινά τα παιδιά που πάσχουν από χρόνια νοσήματα.
Η εκκίνηση ξεκίνησε από την πλευρά της ΔΕΥΑΛ και ο τερματισμός έγινε κάτω από την γέφυρα του Αλκαζάρ. Στον αγώνα πήραν μέρος και τα προσφυγόπουλα από το 3ο Γυμνάσιο Λάρισας – ΔΥΕΠ που έστειλαν με την συμμετοχή τους το δικό τους μήνυμα.
Στους τυπικά νικητές του αγώνα απονεμήθηκαν μετάλλια από τους διοργανωτές που ήταν ο Τοπικός Όμιλος για την UNESKO Ν. Λάρισας και τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων, της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας και του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας.
Τους αγώνες κάλυψε πλήρωμα του ΕΚΑΒ ενώ όχημα της εταιρίας Medtrust  μετρούσε το σάκχαρο αίματος στα παιδιά και τους ενήλικες που παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν τον αγώνα.
ert.gr