Σε διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια 75 υπόγειων κάδων απορριμμάτων, προϋπολογισμού 1,1 εκατ. ευρώ προχωρά ο Δήμος Λαρισαίων. Οι υπόγειοι κάδοι θα αντικαταστήσουν ισάριθμους υπέργειους, σήμερα, κάδους συμβάλλοντας στην αισθητική αναβάθμιση αλλά κυρίως στην αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας, αφού μεταξύ άλλων θα μειωθεί η διέλευση απορριμματοφόρων σε κεντρικούς πεζοδρόμους για παράδειγμα, καθώς ένας υπόγειος κάδος αντικαθιστά τρεις κοινούς τροχήλατους κάδους απορριμμάτων.

 Όπως διευκρινίζει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θαν. Αδαμόπουλος, η προμήθεια των 75 υπόγειων κάδων «θα γίνει με διεθνή διαγωνισμό» ενώ «το έργο της προμήθειας 8 ακόμη υπόγειων κάδων αλλά με συμπίεση, βρίσκεται στο στάδιο του προσυμβατικού ελέγχου και αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση».

Σημειώνεται ότι οι υπόγειοι κάδοι συνοδεύονται από υπέργειο απορριματοδέκτη ο οποίος υποδέχεται τα σκουπίδια και τα οδηγεί στον υπόγειο κάδο, όπως άλλωστε συμβαίνει με τους πιλοτικούς κάδους που έχουν τοποθετηθεί στην Τρίγωνη πλατεία.

Βαγγέλης Κακάρας (Ελευθερία)