Την απόφαση των κατοίκων του Δήμου Τεμπών, οι οποίοι έχουν την συμπαράσταση των βουλευτών του νομού και της περιφέρειας Θεσσαλίας, στη μάχη κατά της επιβολής νέων διοδίων στην κοιλάδα των Τεμπών, εξέφρασε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Λάρισας ο δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος. Μάλιστα ο ίδιος έδωσε και την είδηση αναφέροντας ότι στις αρχές Οκτωβρίου θα έρθουν στην περιοχή ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και ο γ.γ. του υπουργείου Γιώργος Δέδες για να συζητηθεί το θέμα των διοδίων από κοντά.

Πιο συγκεκριμένα ο δήμαρχος Τεμπών δήλωσε:

«Στις αρχές του μήνα θα έρθει εδώ ο υπουργός μεταφορών για να δούμε τα ζητήματα από κοντά, θα υπάρξει μια επαναδιαπραγμάτευση με τον παραχωρησιούχο, θα υπάρξει μια γενικότερη διαπραγμάτευση με όλους τους εμπλεκόμενους Μαλιακού – Κλειδί, δεν έχει συζητήσει ακόμα, διατηρούμε κάποιες ελπίδες ότι κάτι θα αλλάξει στη σύμβαση παραχώρησης του 2013. Μέσα στο μήνα αυτό πρέπει να υπάρξουν εξελίξεις.

Η αρχική σύμβαση παραχώρησης προέβλεπε την μετακίνηση των διοδίων στον Πυργετό για περιβαλλοντικούς λόγους, δεν ξέρουμε αν σήμερα εκλείπουν πλέον οι περιβαλλοντικοί λόγοι και ζητείται η επιστροφή τους. Τα επιχειρήματά μας είναι ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια για να εκλείψουν οι περιβαλλοντικοί λόγοι και το γεγονός ότι δεν υπάρχει εναλλακτική διαδρομή, τοποθετούνται δύο ….. μετωπικά και πλευρικά και δεν υπάρχει εναλλακτική οδός, είναι κοινή απόφαση και της περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Αγιάς, Τεμπών και Δίου Ολύμπου και όλων των βουλευτών».