"Μήδεια" είναι το όνομα της νέας κακοκαιρίας που θα σαρώσει και την Ελλάδα από το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου. 

Τα χαρακτηριστικά της είναι το δριμύ ψύχος, τα χιόνια που θα πέσουν και σε χαμηλά υψόμετρα και ο ισχυρός παγετός που θα ακολουθήσει, αφού η κάθοδός της από τα βόρεια φέρνει ψυχρές αέριες μάζες.

Καλύπτοντας, σχεδόν, ολόκληρη την Ευρώπη, όπως φαίνεται στον παρακάτω χάρτη, τα ίδια έντονα φαινόμενα θα επικρατήσουν και εκτός Ελλάδας.  

Ο χάρτης του meteo.gr που δείχνει τις ψυχρές αέριες μάζες και τον αντίκτυπό τους στην θερμοκρασία της Κυριακής 14 Φεβρουαρίου, με τον ισχυρό παγετό 

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία στην Λάρισα η αλλαγή του καιρού θα ξεκινήσει από την Παρασκυεή 12 Φεβρουαρίου με την σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, που δεν θα ξεπεράσει τους 13 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι, χωρίς ωστόσο να εκδηλωθούν άλλα φαινόμενα. 

Το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, η θερμοκρασία θα κάνει μια ακόμη μεγαλύτερη βουτιά, με τις χαμηλές τιμές της να κυμαίνονται από 2 έως 7 βαθμούς Κελσίου και με την "Μήδεια" να έχει φτάσει, πλέον, και στην περιοχή μας, με χιονόνερο που θα ξεκινήσει από αργά το βράδυ για να εξελιχθεί σε χιονόπτωση. 

Η Κυριακή 14 Φεβρουαρίου προβλέπεται δύσκολη ημέρα με την έντονη χιονόπτωση να συνεχίζεται μέχρι και το βράδυ. 

Από εκεί κι έπειτα τα φαινόμενα σταματούν και ξεκινά ο ισχυρός παγετός, με θερμοκρασίες έως και -7 βαθμών Κελσίου και συνθήκες ολικού παγετού καθόλη την διάρκεια της Δευτέρας. 

Οι μετεωρολόγοι με τις προβλέψεις τους ήδη μας μιλούν για την επικράτηση των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών για μια εβδομάδα περίπου, κάτι που προμηνύει τις δύσκολες συνθήκες και τα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί ο παγετός σε σωληνώσεις ύδρευσης και στην παροχή του φυσικού αερίου, αλλά και στην μετακίνησή μας λόγω του παγωμένου χιονιού.