Ερώτηση κατέθεσαν προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας, η οποία κοινοποιείται προς τον Δήμαρχο Λαρισαίων και τους επικεφαλής των παρατάξεων από τα μέλη του συνδυασμού «Ανθρώπινη Πόλη».
Αναλυτικά:
Την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στη συνοικία της Τούμπας κατόπιν προσκλήσεως της επιτροπής προβλημάτων της συνοικίας της Τούμπας  για να δούμε από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι.
Όπως διαπιστώσαμε τα προβλήματα της καθημερινότητας των κατοίκων της συνοικίας  είναι μεγάλα, επειδή τα τελευταία χρόνια κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για τη συνοικία και ιδιαίτερα τα τελευταία τρία χρόνια δεν έγινε κανένα έργο για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων.
  Στη συνοικία δεν υπάρχουν:
1.    Σχολεία -Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο -με αποτέλεσμα τα παιδιά να αναγκάζονται να πηγαίνουν σε σχολεία όμορων συνοικιών όπως της Χαραυγής και του Αγίου Γεωργίου με ό,τι αυτό συνεπάγεται, όσον αφορά την ασφάλεια των παιδιών και τις συνθήκες που δημιουργούνται για τη στέγαση των παιδιών σε ακατάλληλες αίθουσες διδασκαλίας (κοντέινερς), σε ακατάλληλους χώρους γυμναστικής (διάδρομοι σχολείου) και σε χώρους υγιεινής.
2.    Πλατεία, παρόλο που υπάρχει οικόπεδο χαρακτηρισμένο ως κοινόχρηστος χώρος  μετά την ένταξη της περιοχής  στο σχέδιο πόλεως, δεν έγινε όλα αυτά τα χρόνια και παραμένει χώρος επικίνδυνος γεμάτος χόρτα.
3.    Παιδική χαρά οργανωμένη και χώροι αθλοπαιδιών.
4.    Εκκλησία.
5.    Πολλοί δρόμοι είναι χωματόδρομοι χωρίς πεζοδρόμια και ηλεκτροφωτισμό με αποτέλεσμα να είναι επικίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια των κατοίκων.
Οι επιτακτικές ανάγκες της συνοικίας, σύμφωνα με την επιτροπή προβλημάτων της συνοικίας της Τούμπας  είναι:
1.    Η κατασκευή σχολείου, επειδή τα παιδιά της συνοικίας αναγκάζονται να πηγαίνουν στα σχολεία ομόρων συνοικιών της Χαραυγής και του Αγίου Γεωργίου.
2.    Η κατασκευή μεγάλης πλατείας με παιδική χαρά για όλες τις ηλικίες παιδιών
3.    Οργανωμένα γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ κλπ.
4.    Ασφαλτόστρωση οδών.
5.    Φωτισμός οδών.
6.    Κατασκευή πεζοδρομίων.
7.    Σκέπαστρο σε όλες τις στάσεις λεωφορείων.
8.    Κατασκευή αποχετευτικού συστήματος για τα νερά της βροχής
9.    Το κλάδεμα των δέντρων (έχει γίνει αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία για κλάδεμα των κορυφών των δέντρων του μικρού πάρκου από τις 25/1/2016 με Αριθμ. Πρωτ. 3594 και ακόμη μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτε).
10.    Καθαρισμός πράσινου του μικρού πάρκου, διότι κάθε τρεις ημέρες καθαρίζεται από καθαρίστρια του Δήμου μόνο ο χώρος κάτω από το πεζοδρόμιο και ο χώρος της πλατείας καθαρίζεται από τους κατοίκους των γύρω οικιών.
11.    Καθαρισμός των δημοτικών οικοπέδων από τα ξερόχορτα
Η παράταξή μας «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ – Κίνηση Ελπίδας» θέτει τα εξής ερωτήματα στον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή:
1.    Υπάρχουν μελέτες ώριμες για μεγάλα έργα για τη συνοικία της Τούμπας, όπως σχολεία, πλατεία;
2.    Έχουν ενταχθεί σε ευρωπαϊκά προγράμματα ή προγραμματισθεί κάποια έργα για τη συνοικία και ποια είναι αυτά;
3.    Έχει προγραμματισθεί από τη δημοτική αρχή η ασφαλτόστρωση των οδών της συνοικίας της Τούμπας και την έχει εντάξει στο πρόγραμμα των ασφαλτοστρώσεων που έχει ξεκινήσει ο Δήμος;
4.    Έχει προγραμματισθεί από τη δημοτική αρχή η κατασκευή πεζοδρομίων στις οδούς της συνοικίας της Τούμπας;
5.    Έχει προγραμματισθεί από τη δημοτική αρχή ο ηλεκτροφωτισμός των οδών της συνοικίας της Τούμπας;
6.    Έχει προγραμματισθεί από τη ΔΕΥΑΛ η ολοκλήρωση της κατασκευής του αποχετευτικού συστήματος;
Και θέτουμε και τα ερωτήματα για έργα, που δεν κοστίζουν πολλά χρήματα και θα έπρεπε να είχαν πραγματοποιηθεί για να μην νιώθουν οι κάτοικοι της Τούμπας πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
7.    Έχει προγραμματισθεί να καθαρισθεί από τα χόρτα, να γίνει η περίφραξη, να εξοπλισθεί με όργανα παιδικής χαράς και να λειτουργεί με άδεια η υπάρχουσα παιδική χαρά που αποτελείται σήμερα από δύο κούνιες για νήπια και μία για παιδιά σχολικής ηλικίας;
8.    Έχει προγραμματισθεί ο καθαρισμός των δημοτικών οικοπέδων, που είναι επιτακτική ανάγκη ιδίως τώρα τους θερινούς μήνες για την ασφάλεια των πολιτών, που κινδυνεύουν από φωτιές, φίδια κλπ;
9.    Έχει προγραμματισθεί το κλάδεμα των δέντρων που ζητήθηκε από τον Ιανουάριο του 2016 του μικρού πάρκου από τις 25/1/2016 με Αριθμ. Πρωτ. 3594 και ακόμη μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτε;
Μετά τιμής,
Ο επικεφαλής της παράταξης
    Έκτορας Π. Νασιώκας
και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Παναγιωτακοπούλου-Δαλαμπύρα Αγγελική
Καμηλαράκη – Σαμαρά Μαρία