Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών για την κατασκευή του επαρχιακού δρόμου Λάρισας – Φαρσάλων κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Λάρισας κ. Γιώργος Λαμπρούλης.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

"Πρόκειται για ένα έργο που καρκινοβατεί εδώ και δεκαετίες, αφού ο υφιστάμενος οδικός άξονας έχει κριθεί εντελώς ακατάλληλος και επικίνδυνος λόγω της στενότητας του, των επικινδύνων στροφών του, της έλλειψης συντήρησης, των καθιζήσεων που έχει υποστεί.

Παράλληλα δημιουργεί προβλήματα στη κωμόπολη της Νίκαιας από όπου διέρχεται (από το κέντρο της) αφού δημιουργείται συνωστισμός λόγω του μεγάλου αριθμού οχημάτων, με αποτέλεσμα όχι μόνο την κυκλοφοριακή συμφόρηση, αλλά και τους τεράστιους κινδύνους για ατυχήματα.

Όμως παρά τις μεγαλοστομίες και τις υποσχέσεις εδώ και χρόνια, το πρόβλημα δεν λύνεται, αλλά αντίθετα χειροτερεύει και έχει οξυνθεί. Και οι ευθύνες βαραίνουν τόσο τις κυβερνήσεις όσο και την περιφέρεια Θεσσαλίας, όπως και πιο πριν τη Νομαρχία.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, σε τι ενέργειες θα προβεί ώστε:

Να προχωρήσει η κατασκευή του επαρχιακού δρόμου Λάρισας Φαρσάλων με σύγχρονες προδιαγραφές, όπως και οι αντίστοιχες παρακάμψεις των κατοικημένων περιοχών (Νίκαια, Νέες Καρυές, Χαρά, Ζάππειο)."