Την ανάγκη ανασχεδιασμού του τρόπου θέρμανσης των σχολικών μονάδων που στην πλειοψηφία τους... παγώνουν κάθε χειμώνα με κίνδυνο της υγείας των παιδιών... που αναγκάζονται να κάνουν μάθημα μέσα στο κρύο, επεσήμαναν με κοινή ερώτηση τους προς τους Υπουργούς 5 συναρμόδιων Υπουργείων, οι βουλευτές Λάρισας, Σερρών και Α' Αθηνών, Γιώργος Κατσιαντώνης, Αναστάσιος  Μεγαλομύστακας και Μάριος Γεωργιάδης, της Ένωσης Κεντρώων.

"Οι Έλληνες πολίτες αγωνιούν καθημερινά για την επιβίωση των παιδιών τους, και προσπαθούν παράλληλα να είναι και συνεπείς απέναντι στο κράτος πληρώνοντας τους υπέρογκους φόρους. Η.... αξιοπρεπής... Παιδεία όμως είναι υποχρέωση του Κράτους. Πρέπει να αντιληφθούν οι υπεύθυνοι ότι η συνεχόμενη άνοδος του πετρελαίου θέρμανσης θα λειτουργήσει απαγορευτικά για θέρμανση στα σχολεία της χώρας" τονίζουν οι τρεις βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων που ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς να ενεργήσουν άμεσα για τη χρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης των σχολείων μέσω Επιχειρησιακών και Κοινοτικών Προγραμμάτων, με προτεραιότητα τις περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας που πλήττονται συχνά από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Οι Γιώργος Κατσιαντώνης, Αναστάσιος Μεγαλομύστακας και Μάριος Γεωργιάδης αναδεικνύουν μάλιστα μελέτες στις οποίες φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα δημόσια κτίρια, σχεδόν στο σύνολο τους κρίνονται μη αποδοτικά σε ότι αφορά την ισχύουσα ενεργειακή κατανάλωση, γεγονός που μεταφράζεται πρακτικά σε σημαντική οικονομική επιβάρυνση για τον προϋπολογισμό του κράτους και συνεπώς σε κακής ποιότητα εργασιακό και μαθησιακό περιβάλλον.