Με πανό και συνθήματα υπέρ της εξεύρεσης λύσεων σε όλα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της υγείας στο ν. Λάρισας στελέχη του Εργατικού Κέντρου Λάρισας διαμαρτυρήθηκαν σήμερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Τ. Τσαπλές «τα μεγάλα και μικρότερα προβλήματα του δημόσιου συστήματος υγείας, αντί να περιορίζονται, αυξάνονται, λόγω της συνέχισης και από την σημερινή κυβέρνηση της πολιτικής της υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης, εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησής της».

Ο κ. Τσαπλές υπογράμμισε ότι με την διαμαρτυρία που πραγματοποιεί το ΕΚΛ αξιώνεται να δοθούν λύσεις προς όφελος της πλειοψηφίας του λαού, στα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν σε όλες τις βαθμίδες του δημόσιου συστήματος υγείας της περιοχής.

Μεταξύ των βασικών αιτημάτων της κινητοποίησης που περιλαμβάνονται και στο σχετικό υπόμνημα που επιδόθηκε στην Διοίκηση της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων:

-Να δοθούν όλα τα κονδύλια που χρωστάει το κράτος σε όλες τις δημόσιες μονάδες Υγείας-Πρόνοιας της 5ης ΥΠΕ και το ΕΚΑΒ και να εξασφαλισθεί η πλήρης κρατική χρηματοδότησή τους.

-Να μην μείνει καμία δημόσια υγειονομική και προνοιακή μονάδα της 5ης ΥΠΕ χωρίς φάρμακα, τρόφιμα, αναλώσιμα, αντιδραστήρια, υλικά χειρουργείου.

-Να μην μείνει κανένας ασθενής χωρίς φάρμακα, εξετάσεις, νοσηλεία, θεραπείες, χειρουργεία, να μην υποβαθμιστεί η σίτιση των ασθενών.

-Άμεση κάλυψη όλων των ελλείψεων σε αριθμό και ειδικότητες γιατρών, νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού στο ΠΠΝΛ και ΓΝΛ, στα Κ.Υ του Νομού, στο ΠΕΔΥ του Ν. Λάρισας και γενικότερα, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας χωρίς προϋποθέσεις.

-Η καθαριότητα, η φύλαξη και η σίτιση να μην δίνονται σε εργολάβους και να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό, πλήρους απασχόλησης από τα Νοσοκομεία γι’ αυτούς τους τομείς.

-Να λειτουργήσουν άμεσα όσες κλινικές είναι κλειστές ή υπολειτουργούν στο ΓΝΛ και στο ΠΠΝΛ με πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό κ.α.

ERT.GR