Με ιδιαίτερη κατάνυξη εψάλησαν απόψε τα ιερά εγκώμια στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, στην Λάρισα, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης κ. Ιγνατίου και επί παρουσία όλων των Αρχόντων της πόλεως. Στην συνέχεια στην κεντρική πλατεία, όπως κάθε χρόνο συγκεντρώθηκαν οι Επιτάφιοι των κεντρικών ενοριών της πόλεως.

Προεξάρχοντος του οικείου Ιεράρχου κ. Ιγνατίου, τελέστηκε ειδική δέηση ενώπιον μίας πραγματικής λαοθάλασσας πιστών Ορθοδόξων Χριστιανών, οι οποίοι εν ενί στόματι έψαλλαν τα εγκώμια του Επιταφίου Θρήνου και δοξολόγησαν τον Κύριο της Δόξης.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος τόνισε τα εξής: «Αυτή η νύχτα απόψε αδελφοί μου, η σιωπηλή και μυροβόλος, αποπνέει την παρουσία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ο οποίος ήλθε στον κόσμο, σαν άνθρωπος ανάμεσά μας και διήλθεν ευεργετών και ιώμενος. Μία από τις ισχυρές προτυπώσεις της ενανθρωπήσεως του Θεού και Λόγου, είναι ότι ο Κύριος ονομάστηκε θείο Μύρο. Πολλά χρόνια πριν την ενανθρώπηση του Κυρίου, δηλαδή προτού το δεύτερο πρόσωπο της αγίας Τριάδος να λάβει και την ανθρωπίνη φύση, τον προσφωνεί ο Προφήτης και του λέγει: «Μύρον εκκενωθέν όνομά Σου», που σημαίνει ότι εσύ δεν θα είσαι ένα μυροδοχείο κλειστό, αλλά θα εκχυθεί σε ολόκληρο τον κόσμο, το άρωμά σου. Και θα είναι αυτό για σένα μία ισχυρά ονομασία, που θα σημαίνει την ευωδία σου, την καθαρότητά σου. Κι απόψε ο ενανθρωπήσας Υιός και Λόγος του Θεού, ετελείωσε τας επί γης ημέρας του και ευρίσκεται νεκρός στο μνήμα Του. Ξέρουμε ότι αύριο αυτεξουσίως θα αναστηθεί. Βλέπουμε ότι δι’ άκραν συγκατάβασιν, καταδέχτηκε σταυρό και θάνατο δια την σωτηρία μας. Γι’ αυτό απόψε αδελφοί μου αισθανόμαστε τα μύρα της αγάπης του, όχι μόνο στους μυκτήρες μας, αλλά και στους πλησίον μας και σε όλον τον κτιστό κόσμο και στους αιθέρες ψηλά. Με αυτό τον τρόπο μας διδάσκει να ζούμε ευώδη βίο, να γίνουμε κι εμείς Χριστού ευωδία, όπως λέγει ο Απόστολος Παύλος, αποφεύγοντας την δυσώδη αμαρτία. Και από άλλα βιβλία, κυρίως υμνολογικά της Παλαιάς Διαθήκης, πληροφορούμαστε πως εμείς που είμαστε σαν Εκκλησία του Χριστού, η νύμφη του νυμφίου της Εκκλησίας, ακούμε τον Προφήτη να λέει: «Νύμφη, το άρωμά σου, υπέρ πάντα τα αρώματα!» Ας παραδειγματισθούμε λοιπόν και αποδιώκοντες την δυσώδη αμαρτίαν, να μεταβάλουμε το βίο μας σε μύρον αγάπης.»