Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, καθώς το νοσηλευτικό προσωπικό καταγγέλλει επιθέσεις από Ρομά θετικούς στον κορωνοϊό, στο κέντρο φιλοξενίας όπου διαμένουν.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, οι νοσηλεύτριες φοβούνται γιατί πολλές φορές οι φιλοξενούμενοι εμφανίζουν επιθετικότητα οι απέναντί τους.

Μάλιστα, η αντίδραση και η αυτοπροστασία τους γίνεται ιδιαίτερα δύσκολη, εξαιτίας των ειδικών στολών υψηλής προστασίας.

Σημειώνεται ότι το νοσηλευτικό προσωπικό μετακινείται από το νοσοκομείο της Λάρισας στο ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης που βρίσκεται στη Νίκαια της Λάρισας και έχει επιταχθεί για να φιλοξενήσει τους 32 Ρομά που είναι θετικοί στον κορωνοϊό χωρίς συμπτώματα.

«Δεν κατανοούμε τι χρειάζεται το νοσηλευτικό προσωπικό σε μια δομή που δεν έχει κανείς από τους φιλοξενούμενους συμπτώματα. Κανονικά θα έπρεπε να προστατεύεται με άλλο τρόπο. Οι νοσηλεύτριες δεν μπορούν να κάνουν τον φύλακα», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, η μετακίνηση τους γίνεται με προφορικές εντολές και καλεί την πολιτική προστασία να βρει άλλο τρόπο φύλαξης των συγκεκριμένων ασθενών, ενώ επισημαίνει ότι «Δεν υπάρχει πρόβλημα να επισκέπτονται κάποια ώρα οι επαγγελματίες υγείας και να ελέγχουν τη κατάσταση των φιλοξενούμενων».

Star.gr