Σε επιστολή του προς τους νέους και απερχόμενους διευθυντές των σχολικών μονάδων του νομού Λάρισας ο διευθυντής Π.Ε. Λάρισας κ. Σωτήριος Βούλγαρης αναφέρει τα εξής:
Αγαπητοί-ές συνάδελφοι-ισσες, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων σας ως Διευθυντές-τριες των σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Λάρισας θα ήθελα  αρχικά να ευχαριστήσω όλους εκείνους που συμμετείχαν στην διαδικασία επιλογής κυρίως όμως να ευχαριστήσω όσους απέρχονται από σχολικές μονάδες του Νομού μας, όπου υπηρέτησαν μέχρι σήμερα ωςΔιευθυντές,για την προσφορά τους, την άριστη συνεργασία μας και γενικά το έργο που επιτέλεσαν.
Αγαπητοί-ές συνάδελφοι-ισσες, οι θέσεις ευθύνης που αναλαμβάνετε είναι πολύ σημαντικές καθώς συμβάλουν στην ποιοτικότερη παροχή εκπαίδευσης αναβαθμίζοντας το ρόλοτου δημόσιου σχολείου.
Στην περίοδο της κρίσης που βιώνει η ελληνική κοινωνία, το σχολείο αποτελεί το έσχατο μετερίζι της κοινωνικής αντίστασης, υπηρετώντας διαχρονικές αξίες και τα υψηλά αγαθά της εκπαίδευσης και της παιδείας των μικρών μεν μαθητών μας σήμερα αλλά των πολιτών του αυριανού κόσμου. που θα ωθήσουν την κοινωνία σε νέες δυναμικές λεωφόρους προόδου και ανάπτυξης.
Τα στελέχη των σχολικών μονάδων στις σύγχρονες συνθήκες δεν είναι απλοί διεκπεραιωτές των καθημερινών διοικητικών και γραμματειακών καθηκόντων, αλλά διοικητικά και παιδαγωγικά στελέχη, που ως πρώτοι μεταξύ ίσων, προάγουν το εκπαιδευτικό έργο,εμπνέουν, στηρίζουν και ενισχύουν τους εκπαιδευτικούς σε όλα τα στάδια της εκπαιδευτικής διαδικασίας, είναι ηγέτες, εμψυχωτές και πρωτεργάτες των αλλαγών και των καινοτομιών, θέτουν κοινούς στόχους και υιοθετούν τα χαρακτηριστικά του μετασχηματιστικού σχολικού ηγέτη μεόραμα που θα το εμπνεύσουν σεόλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές, γονείς και δασκάλους, αξιοποιώντας παράλληλα και όλους εκείνους τους υποστηρικτικούς και αντισταθμιστικούς θεσμούς (ΚΕΔΔΥ, ΕΔΕΑΥ, Τμήματα Ένταξης, Τάξεις Υποδοχής, ΔΥΕΠ, Φροντιστηριακά Τμήματα, Ενισχυτική Διδασκαλία) του εκπαιδευτικού μας συστήματος με ευαισθησία και γνώση.
Με βάση αυτά στοχεύστε στη βαθιά αλλαγή της σχολικής μονάδας, δίνοντας έμφαση στους ανθρώπους συμβάλλοντας στην αλλαγή κουλτούρας θέτοντας ένα λιθαράκι στην εξελικτική πορεία του σχολείου.
Κλείνοντας, έχετε πάντα υπόψη μερικά από τα χαρακτηριστικάπου διακρίνουν τους πραγματικούς  ηγέτες,τη σοφία στις αποφάσεις, τη μεγαλοθυμία στις κρίσεις, τη σωφροσύνη στις τοποθετήσεις, τηνπραότητα στις ανακοινώσεις, την ευγένεια στην επικοινωνία,την υπομονή και τη διάθεση σύνθεσης και συνεργασίας.
Από καρδιάς εύχομαι σε όλους και όλες σας ΚΑΛΗ ΘΗΤΕΙΑ και ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στην εκτέλεση των καθηκόντων σας και να γνωρίζετε ότι στην προσπάθειά σας αυτή η Δ/νση Π.Ε και εγώ προσωπικά θα βρισκόμαστε πάντα δίπλα