Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, απέστειλε η Διοίκηση του ΣΘΕΒ σχετικά με την άμεση επιστροφή ή συμψηφισμό του ΦΠΑ, που κατέβαλαν οι επιχειρήσεις στο Δημόσιο που αφορά το 50% των διαγραμμένων απαιτήσεών τους από την εταιρεία «Μαρινόπουλος ΑΕ».
Ειδικότερα, στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης αναφέρει ότι μετά την πτώχευση της εταιρείας «Μαρινόπουλος ΑΕ», καθώς και της διαγραφής του 50% των απαιτήσεων των προμηθευτών, σε εκκρεμότητα παραμένει η επιστροφή του ΦΠΑ εκροών που έχουν αποδοθεί στο Δημόσιο και αφορούν σε διαγραφείσες απαιτήσεις. Οι εταιρίες απέδωσαν ΦΠΑ το 100% της αξίας των προϊόντων που πούλησαν στην εταιρεία πριν πτωχεύσει, αλλά τελικώς εισέπραξαν μόνο το 50%.
Ο κ. Νταβέλης έκανε αναφορά για σοβαρά οικονομικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι θεσσαλικές επιχειρήσεις και τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη ζημιά στις βιομηχανίες τροφίμων και στην θεσσαλική αγορά γενικότερα με μεγάλες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες.
Επομένως, καταλήγει στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ, είναι απαραίτητη η  άμεση έκδοση νομοθετικής ρύθμισης επί του θέματος, που θα εναρμονίζεται με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2006/112/ΕΕ, έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα επιστροφής ή συμψηφισμού του ΦΠΑ, που κατέβαλαν οι επιχειρήσεις στο Δημόσιο για το 50% των διαγραμμένων απαιτήσεών τους από την εταιρεία «Μαρινόπουλος ΑΕ»
Η επιστολή κοινοποιήθηκε σε όλα τα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου καθώς στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό  και στους Βουλευτές της Θεσσαλίας.