Τα μέλη των θιάσων μουσικού θεάτρου από τη Θεσσαλονίκη, το Ρέθυμνο και την Άμφισσα, που βρέθηκαν στη Λάρισα προκειμένου να πάρουν μέρος στη 2η Συνάντηση θιάσων της Περιφέρειας που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού υπό την αιγίδα της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ, στο πλαίσιο του 5ου Μύλου Παραστατικών Τεχνών που «τρέχει» μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, εκτός από τα εκπαιδευτικά εργαστήρια που παρακολούθησαν και τις παραστάσεις που έδωσαν για το κοινό, επισκέφτηκαν το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων στο Μύλο του Παππά και ενθουσιάστηκαν!
Οπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου "καταρχάς γιατί δεν είχαν ξαναδεί κάτι παρόμοιο, όπως είπαν, και επειδή, όπως παρατήρησαν, έχει στηθεί με τον πλέον σύγχρονο τρόπο ώστε να μπορεί ο καθένας να διαμορφώσει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τη διαδικασία επεξεργασίας του σιταριού από την παραγωγή, τη συγκέντρωση έως την άλεση και την παραγωγή του αλεύρου.
Έναν καταιγισμό ερωτήσεων δέχτηκε η Κωνσταντίνα Κόντσα που ανέλαβε την ξενάγηση.

Εκτός από την ίδια, τα μέλη των θιάσων πήραν τις απαντήσεις που χρειάζονταν από την προβολή ντοκιμαντέρ σε μεγάλες επίπεδες οθόνες για την καλλιέργεια του σιταριού και την παραγωγή αλεύρου, βίντεο με συνεντεύξεις από εργαζόμενους στην παλιά αλευροβιομηχανία και από μέλη της οικογένειας Παππά, εικόνων σε ειδικές οθόνες, αλλά και στους τοίχους ή σε μεγάλες επιφάνειες του Μουσείου από στιγμιότυπα από την παραγωγή αλεύρου και από τις γεωργικές εργασίες της καλλιέργειας του σιταριού, από φωτογραφίες, κείμενα και διαγράμματα και την έκθεση μηχανημάτων που υπάρχουν στο Μουσείο.
Την καρδιά τους όμως, έκλεψε η έκθεση φωτογραφίας του Τάκη Τλούπα όπου παρουσιάζεται όλος ο κύκλος του σταριού. από τη σπορά μέχρι το θερισμό με πατροπαράδοτους τρόπους στο θεσσαλικό κάμπο, τον μεγαλύτερο σιτοβολώνα της Ελλάδας.
Να σημειωθεί, ότι αν και δεν έχει ακόμη εγκαινιαστεί επισήμως, το  Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων έχει ανοίξει και λειτουργεί από Τρίτη έως Κυριακή, 10:00-14:00 και απογευματινές ώρες 18:00-21:00 από Τετάρτη έως Παρασκευή.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Για οργανωμένες επισκέψεις σχολείων και άλλων ομάδων, απαραίτητη η προσυνεννόηση με το προσωπικό του Μουσείου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410 530083."