Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή άνω των 300 συμπολιτών μας ξεκίνησε το επιμορφωτικό σεμινάριο στην Ψυχολογία, στη Συμβουλευτική και στην Προπονητική Ζωής από το του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε συνεργασία με το νέο θεσμό του  ¨Πανεπιστήμιο των Πολιτών¨ του Δήμου Λαρισαίων.
Το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε το πρώτο διήμερο των επιμορφωτικών κύκλων και για τα δύο τμήματα, απογευματινό και πρωινό αντίστοιχα. Εκπαιδευτικοί, παιδαγωγοί, κοινωνικοί επιστήμονες, αλλά και ευαισθητοποιημένοι πολίτες έλαβαν μέρος στο ευρύτερο εγχείρημα του Πανεπιστημίου Αιγαίου να επιμορφώσει δωρεάν πολίτες στα πεδία της Ψυχολογίας, της Συμβουλευτικής και της Προπονητικής Ζωής.
Εννέα πεντάωρες συναντήσεις από διδάσκοντες, που συνδυάζουν αρμονικά την επιστημονικότητα με την εμπειρία, το θεωρητικό με την πρακτική συμπεριφορά, το κλασικό με τις εναλλακτικές προσεγγίσεις,  τη συγχρονικότητα με τις διαχρονικές ερμηνείες, τη διεπιστημονικότητα με την εξειδίκευση, τα ερευνητικά πορίσματα με τις παραδοσιακές πεποιθήσεις.
Το πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, έχοντας λάβει την υποστήριξη του Δήμου, έχει ως στόχο την επιμόρφωση, την ευαισθητοποίηση, το διάλογο και τον αναστοχασμό των πολιτών στο πλαίσιο των πόλεων που μαθαίνουν (Learning Cities), όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Δημήτριος Δεληγιάννης. Ο απώτερος σκοπός δε, έγκειται στον αντίκτυπο του προγράμματος στο πλαίσιο της καθημερινής μας ζωής, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.
Εισηγητής των σεμιναρίων ήταν ο κ. Νίκος Μουράτογλου, Υπ. Διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ενώ την υποστήριξη των σεμιναρίων πλαισίωσαν οι συντονίστριες, κα. Εύη Κουτσούκη και κα. Αριστέα Παπαϊωάννου. Επόμενη συνάντηση ορίζεται στις 25 Νοεμβρίου, για το τμήμα Α1 στις 11:00, ενώ για το τμήμα Α2 στις 16:00.
Για πληροφορίες αναφορικά με τις δράσεις και τα προγράμματα του ¨Πανεπιστημίου των Πολιτών¨, στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Δ/νση Παιδικών Σταθμών & Εκπαιδευτικών Δράσεων, Οικονόμου εξ΄ Οικονόμου και Ρούσβελτ, 3ος όροφος,  στα τηλέφωνα 2410680249 & 2410680250, e-mail: learning-city@larissa-dimos.gr,f: Larissa City-H Πόλη που Μαθαίνει, https://learninglarissa2016.wordpress.com/ptp_page1