Ο Σύλλογος Φίλων Α’ Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας επανέρχεται στο θέμα της μελέτης αποκατάστασης θέτοντας ερωτήματα για το αν προκύπτει ζήτημα ανάκλησής της.

Γίνεται αναφορά σε νέο άρθρο της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ ζητώντας απαντήσεις σε ένα ζήτημα που θα έπρεπε να είναι στην πρώτη γραμμή της τοπικής επικαιρότητας.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Μετά το πρόσφατο Δελτίου Τύπου που αφορούσε την ανησυχία του Συλλόγου μας για την μελέτη αποκατάστασης του Α ́ Αρχαίου Θεάτρου της
Λάρισας, σε νέο άρθρο της εφημερίδας ΈΘΝΟΣ με τίτλο: «Τελεστήριο Ελευσίνας - Αρχαίο Θέατρο Λάρισας: Νέα «βόμβα» στο... Διάζωμα»,
γίνεται ευθεία αναφορά στην πιθανότητα ανάκλησής της.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι: «Στο αιτιολογικό της ανάκλησης που αφορούσε στον Ορχομενό εμφανίζονται αναμεμειγμένοι υπηρεσιακοί παράγοντες, που Αναρμοδίως εισηγήθηκαν υπέρ της αποδοχής της δωρεάς.

Το ίδιο προκύπτει να έχει συμβεί και στις δύο υπουργικές αποφάσεις αποδοχής δωρεών του σωματείου, στις 5/3/18 και στις 10/5/18, που αποδέχονται τις εκπονηθείσες από το «Διάζωμα» μελέτες με τίτλους «Μελέτη αποκατάστασης και ανάδειξης του Τελεστηρίου Ελευσίνας» και «Μελέτη αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας», φέροντας την υπογραφή της τέως υπουργού Πολιτισμού.

Και οι δύο έχουν γίνει κατόπιν θετικών εισηγήσεων αναρμόδιων υπηρεσιών: του Τεχνικού Συμβουλίου του ΥΠΠΟΑ, που γνωμοδότη σε υπέρ της αποδοχής τους ομόφωνα, και της ∆ιεύθυνσης Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων (ΔΑΑΜ).

Και στις δύο περιπτώσεις έχει παρακαμφθεί το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο!»

Δυστυχώς δεν έχει βρεθεί μέχρι τώρα ένας αρμόδιος να απαντήσει υπεύθυνα στα ερωτήματά μας.

Ειδικά όταν αυτά αφορούν ένα ζήτημα που αυτή την στιγμή θα έπρεπε να είναι στην πρώτη γραμμή της τοπικής επικαιρότητα."