Το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, επαναλειτουργεί την εκπαιδευτική του διαδικασία σύμφωνα με  τις τελευταίες ανακοινώσεις της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020.

Η επαναλειτουργία του ΔΩΛ, θα πραγματοποιηθεί σταδιακά,  με κύριους άξονες:

1. την προτεραιότητα στη σωστή τήρηση των κανόνων υγιεινής, λόγω Covid-19,

2. την ασφαλή και άρτια ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος του

3. τη διεξαγωγή των απολυτηρίων εξετάσεων

4. τη διαρκή ενημέρωση για τις οποιεσδήποτε αλλαγές προκύψουν.

Συγκεκριμένα, επαναλειτουργούν:

⁃            Από Δευτέρα 11 Μαΐου, οι τάξεις Ανωτέρας οργάνων και 4ου και 5ου έτους Βυζαντινής μουσικής

⁃            Από Δευτέρα 18 Μαΐου, οι τάξεις  Ανώτερων Θεωρητικών, Οργάνων Μέσης,  Κατωτέρας και Προκαταρκτικής, καθώς και 1ου 2ου και 3ου έτους Βυζαντινής μουσικής, ανεξαρτήτως ηλικίας, καθ’ότι τα μαθήματα είναι ατομικά

⁃            Από Δευτέρα 18 Μαΐου, η διδασκαλία  διαδικτυακών ομαδικών υποχρεωτικών θεωρητικών μαθημάτων σε  παιδιά άνω των 12 ετών και εφ’ όσον είναι τεχνικά εφικτό.

⁃             Για τα θεωρητικά μαθήματα των παιδιών του δημοτικού σχολείου, θα υπάρξει νέα οδηγία.

Σε κάθε περίσταση, συνιστάται η χρήση μάσκας για τους διδάσκοντες και όχι για τους διδασκόμενους.

Οι αίθουσες θα αερίζονται ανάμεσα στα ατομικά μαθήματα, θα καθαρίζονται τακτικά, τα παιδιά θα πρέπει να απολυμαίνουν τα χέρια τους πριν την έναρξη του μαθήματος και να τηρούνται οι αποστάσεις που ορίστηκαναπο το Υπουργείο.

Το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, ευχαριστεί για την κατανόηση όλων, καταβάλλει κάθε προσπάθεια για τη διασφάλιση των απαραίτητων συνθηκών,  την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής χρονιάς και παραμένει στη διάθεση των συμπολιτών για κάθε διευκρίνηση.