Στα πλαίσια του εορτασμού για τα 190 χρόνια της Στρατιωτικής Μουσικής η 1η ΣΤΡΑΤΙΑ/EU-OHQ διοργάνωσε σειρά εκδηλώσεων, στην πόλη της Λάρισας, με τη συμμετοχή των Στρατιωτικών Μουσικών της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ του Γ’ και Δ’ Σώματος Στρατού.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου με την έκθεση φωτογραφίας και αντικειμένων τα οποία αντικατοπτρίζουν ντοκουμέντα από την συγκρότηση της 1ης Στρατιωτικής Μουσικής στο Ναύπλιο το 1825 έως σήμερα & Κουιντέτο 5 μουσικών οργάνων από την Στρατιωτική Μουσική του Γ΄ΣΣ, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας / Μουσείο Γ.Ι. ΚΑΤΣΙΓΡΑ. H έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως 26 Νοεμβρίου 2016 .
Χθες το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας η Στρατιωτική Μουσική του Γ’ΣΣ έκανε επίδειξη, προκαλώντας το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το μουσικό ρεπερτόριο των στρατιωτικών μουσικών.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν χθες το βράδυ με τη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο στον προαύλιο χώρο του Στρατηγείου με την συμμετοχή των Στρατιωτικών Μουσικών της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ – Γ’ΣΣ και Δ΄ΣΣ και το Μουσικού Σχολείου Λάρισας. Εντυπωσιακή ήταν και η επίδειξη από τη Διμοιρία επιδείξεων της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών που απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων. Η συναυλία έκλεισε με τον εθνικό ύμνο που τραγούδησε η κ. Αθηνά Πολυμέρου.
Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν πλήθος κόσμου ενώ παρευρέθηκαν οι Θρησκευτικές, Πολιτικές και Στρατιωτικές αρχές της πόλης.

ert.gr (Eυάγγελος Μητρούσιας)