Ένοχη για εμπρησμό από αμέλεια, που έθεσε σε κίνδυνο τον ηλικίας 4 ετών γιό της, έκρινε το Τριμελές Κακουργιοδικείο Βόλου μια 35χρονη σήμερα Λαρισαία, ενώ την αθώωσε για την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε βαριά σωματική βλάβη και την καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 4 ετών, προς 5 ευρώ την ημέρα και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Η γυναίκα κατηγορούνταν ότι στις 23 Νοεμβρίου 2016, ενώ έμενε σε διαμέρισμα στη Λάρισα με τα δύο της παιδιά (το τρίτο διέμενε με τη γιαγιά του), επιστρέφοντας από τη δουλειά της ως σερβιτόρα σε νυχτερινό κέντρο, νωρίς το πρωί, άναψε ένα κερί και το τοποθέτησε σε ένα πλαστικό μπουκάλι – διότι στο σπίτι δεν υπήρχε ρεύμα – και στη συνέχεια ενώ το μεγάλο της παιδί πήγε στο σχολείο, αποκοιμήθηκε στο σαλόνι (λόγω της κούρασης και αλκοόλ που φέρεται να είχε καταναλώσει), με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά και να κινδυνέψει να καεί το 4 ετών παιδί της, το οποίο έσωσαν τελικά πυροσβέστες.
Η κατηγορούμενη, που είναι διαζευγμένη και μητέρα τριών παιδιών, παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο με διορισμένη δικηγόρο, ενώ τόνισε ότι αφού αντιλήφθηκε ότι το σπίτι γέμισε καπνούς από την πυρκαγιά, προσπάθησε αλλά χωρίς αποτέλεσμα να βγάλει από το σπίτι το καρότσι όπου βρισκόταν το παιδί της και στη συνέχεια βγήκε έξω και ζήτησε τη βοήθεια των γειτόνων.
Όπως τονίστηκε στο Δικαστήριο το παιδάκι, αφού το διέσωσε ο πυροσβέστης από το φλεγόμενο διαμέρισμα, διαπιστώθηκε ότι έφερε εγκαύματα, με αποτέλεσμα να μείνει αρχικά διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων, στη συνέχεια να υποβληθεί σε δύο πλαστικές επεμβάσεις, η κατάσταση να έχει βελτιωθεί σήμερα, αλλά να αντιμετωπίζει ακόμη προβλήματα.
Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή της κατηγορούμενης για έκθεση ανηλίκου υπό στενή έννοια και από δόλο, ενώ η υπεράσπιση ζήτησε να μην της αποδοθεί δόλος, καθώς έκανε ότι μπορούσε για να σώσει το παιδί και όταν δεν τα κατάφερε ζήτησε βοήθεια από τους γείτονες. Επίσης είπε ότι η γυναίκα έτρεχε για έξι μήνες στα νοσοκομεία κοντά στο παιδί της, δεν της έχει αφαιρεθεί η επιμέλεια των παιδιών της και ζήτησε την επιείκεια του Δικαστηρίου.
Τελικά το Δικαστήριο, που έγινε παρουσία των δικαστών και τεσσάρων ενόρκων, αποφάσισε ομόφωνα να αθωώσει την κατηγορούμενη για την έκθεση ανηλίκου και να την κρίνει ένοχη για εμπρησμό εξ αμελείας, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως για φυλάκιση 4 ετών προς 5 € την ημέρα και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Ο προεδρεύων του Δικαστηρίου ζήτησε από τη γυναίκα να είναι προσεκτική γιατί η αμέλεια που έδειξε ήταν εγκληματική, ενώ ζήτησε να της γίνει μάθημα, να μην το επαναλάβει και να κοιτάξει τα παιδιά της στο μέλλον.

magnesianews.gr