Παρουσία εκατοντάδων φίλων και μελών της κίνησης η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Λαρισαίων «Λάρισα – Νέα Αρχή» έκοψε χθες το βράδυ την πρωτοχρονιάτικη πίτα της στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι Κατσίγρα.
Όπως σημείωσε στην ομιλία της η επικεφαλής της κίνησης κ. Ρένα Καραλαριώτου στόχος για την επόμενη εκλογική διαδικασία είναι να διορθώσουμε όλοι μαζί το λάθος του 2014 και να γίνει η Λάρισα μια σύγχρονη, καθαρή, ανθρώπινη, ευρωπαϊκή πόλη.
Εμφανίστηκε μάλιστα ενωτική προς όλες τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης σημειώνοντας «το τελευταίο διάστημα θα έχετε παρατηρήσει  ότι έχουν εκδοθεί πολλές κοινές ανακοινώσεις των 4 παρατάξεων της αντιπολίτευσης για σημαντικά θέματα που απασχόλησαν τον Δήμο μας. Αυτή η ομοφωνία , οφείλεται στην  κοινή μας  διαπίστωση για τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η δημοτική αρχή.
Πιστεύουμε, κυρίες και κύριοι, ότι ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε τη συνεργασία που ενώνει, που εμπνέει, που δημιουργεί λύσεις για τη Λάρισα και τους Λαρισαίους. Στη βάση αρχών, θέσεων και προγραμματικών προτάσεων  που θα οδηγήσουν τη  Λάρισα μπροστά.
Με συγκεκριμένο  «κώδικα αξιών»  να δημιουργήσουμε τη Λάρισα που πετυχαίνει και διακρίνεται.
Με μοναδικό μέλημα  μας την παραγωγή έργου».

Ασκησε σκληρή κριτική για τα έργα και τις ημέρες της δημοτικής αρχής τονίζοντας ότι «έχει χάσει την ευκαιρία να χαράξει μια καινούργια πορεία για την πόλη. Το ξέρουν και οι ίδιοι. Ήλθαν στο τιμόνι του Δήμου επαγγελλόμενοι τη μεγάλη αλλαγή και κατέληξαν σε μια δημοτική αρχή «χαμηλών προσδοκιών». Μια δημοτική αρχή που,  όλα αυτά χρόνια, είναι αντιμέτωπη με τις ιδεολογικές αγκυλώσεις που είχε και τις οποίες προσπαθεί να ξεπεράσει στις πλάτες όμως της πόλης και της τοπικής οικονομίας.».

Τα βασικά σημεία της ομιλίας της κας Καραλαριώτου:
Στόχος της παράταξης
Στόχος λοιπόν για την επόμενη εκλογική διαδικασία: να διορθώσουμε όλοι μαζί το λάθος του 2014 και  να γίνει η Λάρισα  μια σύγχρονη, καθαρή, ανθρώπινη, ευρωπαϊκή πόλη.
Γιατί στην Πινακοθήκη
Φέτος επιλέξαμε να  σας προσκαλέσουμε  στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας. Στόχο όλων μας πρέπει να αποτελεί η επαναδιασύνδεσή  της Δημοτικής Πινακοθήκης  με  την  τοπική  κοινωνία  και  τους  φορείς  της  πόλης. Να καταστεί το Μουσείο  Γ .Ι. Κατσίγρα ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας της Λάρισας. Για αυτό λοιπόν βρισκόμαστε σήμερα εδώ.  Γιατί για την «Λάρισα-Νέα Αρχή» ο πολιτισμός αποτελεί βασικό κεφάλαιο για την πόλη. Κεφάλαιο ισχύος που  συνιστά κρίσιμη παράμετρο για την αντιμετώπιση της κρίσης,  την αναζωογόνηση της πόλης καθώς και για την τουριστική προβολή της.
Τέσσερα χρόνια διακυβέρνηση Καλογιάννη «χαμηλών προσδοκιών»
Έχουν περάσει σχεδόν 4 χρόνια  από τις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Τον Μάιο του 2018, δηλαδή σε 3 μήνες, κλείνουμε 4 χρόνια. Τέσσερα χρόνια για τα οποία όποιον κι αν ρωτήσεις στην πόλη  - καλοπροαίρετο – θα σου πει ότι είναι χρόνια στασιμότητας αν όχι οπισθοδρόμησης. Σ’ αυτά τα τέσσερα χρόνια η δημοτική αρχή του κ. Καλογιάννη δεν έκανε τίποτα ! Προσπαθεί να κοροϊδέψει με εκδηλώσεις πρόχειρες ,που συν τοις άλλοις αποτελούν κακά αντίγραφα  ανάλογων εκδηλώσεων άλλων πόλεων και μέχρι εκεί.
Όμως, η Λάρισα είναι μια πόλη άναρχη. Το πιστοποιούν τα παρκαρισμένα στους πεζοδρόμους αυτοκίνητα. Οι φωτογραφίες που πάρα πολλές φορές δημοσιεύονται στον Τύπο π.χ από τον  χώρο του Φρουρίου με τα αυτοκίνητα παρκαρισμένα κάτω από τα σκίαστρα του έργου της βιοκλιματικής ανάπλασης .
Το πιστοποιούν οι ξέχειλοι από σκουπίδια κάδοι στον κεντρικό τομέα της πόλης και όχι μόνο. Το βάλε – βγάλε των κορυνών στους δρόμους, οι ανύπαρκτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, η ανυπαρξία δημοτικών χώρων στάθμευσης , οι εγκαταλειμμένοι χώροι πρασίνου , οι λακκούβες στους δρόμους , τα κατεστραμμένα πεζοδρόμια και πολλά άλλα.
Θυμηθείτε τι είχε υποσχεθεί ο κ. Καλογιάννης πριν από τέσσερα χρόνια και τι έχει κάνει ως τώρα. Άβυσσος χωρίζει τις υποσχέσεις του από τα  πεπραγμένα.
Φαίνεται ξεκάθαρα, πλέον, ότι έχουμε μια διοίκηση, μια δημοτική αρχή  «χαμηλών προσδοκιών» .
Κάθε χρόνο στον ετήσιο απολογισμό της θητείας τους, ανακοινώνουν ότι η επόμενη χρονιά θα είναι χρονιά έργων για το Δήμο και την πόλη. Τα ίδια είπαν  το 2015,  το 2016 και  το 2017. Τελικά το μόνο που κάνουν όλα αυτά τα χρόνια είναι να συζητούν, να αναλύουν, να καταγράφουν, να κουβεντιάζουν και γενικώς να δρομολογούν …
Σκεφτείτε: δεν υπάρχει μέχρι σήμερα ούτε ένα σημαντικό έργο  που να αποφασίσθηκε, να δημοπρατήθηκε, να ολοκληρώθηκε από την νυν δημοτική αρχή . Ούτε ένα . 
Σκεφτείτε,  ότι αν δεν είχε επεκταθεί η θητεία των δημοτικών αρχών στα πέντε χρόνια και ήταν 4 χρόνια όπως ήταν παλιά σε 3 μήνες κλείνουν τετραετία .Θα είχε δηλαδη ολοκληρωθεί η θητεία τους και δεν θα είχε γίνει τίποτα σημαντικό στην πόλη. Ακόμα θα συζητούσαν και θα κουβέντιαζαν για το τι θα κάνουν!
Είναι ξεκάθαρο, πλέον, σε όλους ότι η  δημοτική αρχή Καλογιάννη έχει χάσει την ευκαιρία να χαράξει μια καινούργια πορεία για την πόλη. Το ξέρουν και οι ίδιοι .
Ήλθαν στο τιμόνι του Δήμου επαγγελλόμενοι τη μεγάλη αλλαγή και κατέληξαν σε μια δημοτική αρχή «χαμηλών προσδοκιών» .
Μια δημοτική αρχή που,  όλα αυτά χρόνια, είναι αντιμέτωπη με τις ιδεολογικές αγκυλώσεις που είχε και τις οποίες προσπαθεί να ξεπεράσει στις πλάτες όμως της πόλης και της τοπικής οικονομίας.  Η προγενέστερη αντιμνημονιακή τους ρητορική , αποτέλεσε  τροχοπέδη  στην όποια προσπάθειά

Μια δημοτική αρχή που κατέληξε τελικά,  να «τρέχει» τον τελευταίο προεκλογικό χρόνο , το 2019 έχουμε εκλογές ,να σωθεί ακολουθώντας παλαιοκομματικες  τακτικές όπως:   «βάζω ένα εργολάβο» στο κέντρο  της πόλης -  π.χ στη Μεγ. Αλέξανδρου η οποία θα ανακατασκευαστεί  με 1,5εκ ευρώ , ενώ δεν χρειαζόταν αφού είχε ήδη ανακατασκευαστεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή και τι στιγμή μάλιστα που υπάρχουν δρόμοι στη Λάρισα , τόσο στο κέντρο όσο κα στις συνοικίες, που δεν έχουν καν άσφαλτο- ,  «βάζω λοιπόν ένα εργολάβο»  στο κέντρο, ανακοινώνω και μια μείωση δημοτικών τελών…, μοιράζουν δηλαδή «καθρεφτάκια» στους ιθαγενείς  μήπως και σώσουν την καρέκλα τους  .
Οι Λαρισαίοι όμως δεν είναι ιθαγενείς … Και γνωρίζουν και κατανοούν.
Και αυτό αποτυπώθηκε και στην έρευνα της εταιρείας Kapa Research, που έγινε για τους 4 δημάρχους της Θεσσαλίας και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ τον  Δεκέμβριο του 2017 .  Στην έρευνα αυτή  και απαντώντας στο ερώτημα «ποια είναι η γνώμη σας για τον σημερινό Δήμαρχο» ο κ. Καλογιάννης – δήμαρχος πρώτης θητείας υπενθυμίζω – συγκεντρώνει 51 % αρνητικές και μάλλον αρνητικές γνώμες και μόνο το 13,5% των Λαρισαίων εκφράζει  καθαρά θετική γνώμη.
Γι αυτό επαναλαμβάνω, οι Λαρισαίοι δεν είναι ιθαγενείς  …
Οι Λαρισαίοι θέλουν ένα  Δήμαρχο που, να ξυπνάει και να κοιμάται με τα προβλήματα τους αναζητώντας λύσεις.
Δεν τους αρκούν, ούτε χρειάζονται αναλύσεις καφενείου  και θεωρητικολογίες.
Δουλειά και αποτελέσματα. Αυτά θέλουν!
Όλοι οι προηγούμενοι Δήμαρχοι της Λάρισας άφησαν το δικό τους αποτύπωμα στη Λάρισα. Άλλοι μεγαλύτερο και άλλοι μικρότερο. Αν έκαναν λάθη;  Φυσικά και έκαναν. Μόνο όποιος κάθεται αδρανής δεν κάνει λάθη και πάντα το καλύτερο είναι εχθρός του καλού.
Ο σημερινός Δήμαρχος όμως, θα είναι ο μοναδικός  που θα εγκαταλείψει τον Δημαρχιακό θώκο σχεδόν άπρακτος  ή θα μείνει στην μνήμη μας ως ο Δήμαρχος των διαπιστώσεων,  των εξαγγελιών ή  ως ο Δήμαρχος  των προεκλογικών και μόνο έργων βιτρίνας  ...
Οι ανάγκες της Λάρισας
Η Λάρισα έχει ανάγκη από την χάραξη μιας σύγχρονης στρατηγικής προσαρμοσμένη στις σημερινές ανάγκες.
Έχει ανάγκη από μια δημοτική αρχή που θα  σχεδιάσει ένα εντελώς νέο τοπικό αναπτυξιακό μοντέλο έξω από τις λογικές του χθες. Αποτελεσματικό, με το βλέμμα στο σύγχρονο μάρκετινγκ και  την τεχνολογία δημιουργώντας  την «Ψηφιακή Πόλη» του μέλλοντος. Που θα  δρομολογήσει την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων με στόχο έργα που θα προσφέρουν νέες θέσεις εργασίας. Που θα  μελετήσει τις ευκαιρίες που παρέχει ο τοπικός πολιτισμός, διαμορφώνοντας μια ελκυστική πολιτιστική ταυτότητα,  παράλληλα με την  προώθηση του τουρισμού.
Που θα προσελκύει επενδύσεις και θα δημιουργεί ευκαιρίες. Συμβάλλοντας  στη μείωση της ανεργίας στη δημιουργία ενός  νέου κοινωνικού πλούτου, σε εισοδήματα και απασχόληση, σε ποιότητα ζωής για τους πολίτες.  Στηρίζοντας έμπρακτα τον παράγοντα άνθρωπο.  Γιατί για μας, δεν αποτελεί φιλοδοξία η αύξηση των δικαιούχων από τα συσσίτια – όπως υπερηφανεύεται ότι έκανε η δημοτική αρχή - . Τα συσσίτια χρειάζονται, αλλά δικιά μας φιλοδοξία είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας έτσι ώστε σταδιακά να μειώνονται και όχι να αυξάνονται οι συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη σήμερα τα συσσίτια. Αυτό σημαίνει  ουσιαστική κοινωνική πολιτική .
Τίποτα από όλα αυτά δεν μπορεί να γίνει φίλες και φίλοι, αν δεν αναδείξουμε - αξιοποιήσουμε   τα ισχυρά μας σημεία ως πόλη, τα πλεονεκτήματα μας, πάνω στα οποία θα βασίσουμε την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της πόλης μας.
Σκεφτείτε: Είμαστε η μοναδική πόλη  στην Ελλάδα, που έχει Αρχαίο Θέατρο  στην καρδιά της πόλης,  και δεν το έχουμε αξιοποιήσει, δεν το έχουμε εντάξει στη ζωή της πόλης. Είμαστε από τις ελάχιστες πόλεις στην Ελλάδα, που έχουν ποτάμι και δεν το έχουμε αξιοποιήσει επαρκώς, δεν το έχουμε εντάξει στη ζωή της πόλης , παρά τα όποια σημαντικά  βήματα έγιναν τα προηγούμενα χρόνια , τα τελευταία χρόνια η νυν δημοτική αρχή το έχει εγκαταλείψει στην τύχη του. Καμία απολύτως παρέμβαση.
Στη χώρα μας αλλά και στην πόλη μας, έχουμε ανάγκη την αποτελεσματικότητα και ιδιαίτερα τώρα με την οικονομική κρίση την οικονομική αποτελεσματικότητα .
Αλλά τα παραπάνω θέματα δεν είναι τα μοναδικά μεγάλα θέματα στα οποία   δεν έχει φέρει κανένα ουσιαστικό- χειροπιαστό αποτέλεσμα η  δημοτική αρχή . Θα μπορούσα να αναφερθώ σε πολλά . Όπως στο θέμα του ΟΣΕ .Που παρά τις υποσχέσεις του Δημάρχου  , δυο θύματα  θρηνήσαμε πρόσφατα , δεν έγινε τίποτε απολύτως για να θωρακιστεί η προσπελασιμότητα . Τίποτα.

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ
Θέλω όμως να αναφερθώ ειδικότερα σε ένα θέμα. Στο θέμα της Διαφάνειας στη λειτουργία του Δήμου. Η Διαφάνεια και η χρηστή διαχείριση θα πρέπει να είναι ο σιδηρούς κανόνας  κάθε δημοτικής αρχής.
Ο κ. Καλογιάννης  έχει αναφερθεί επανειλημμένα  αυτά τα χρόνια  «ότι τώρα , επί των ημερών του, έχει εμπεδωθεί στο Δήμο κλίμα απόλυτης διαφάνειας». 
Θυμίζω ..
Πολιτιστική Πρωτεύουσα
Ο προϋπολογισμός της προετοιμασίας του φακέλου  για την διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας ήταν 170.000 ευρώ. Το σύνολο του ποσού δόθηκε με απευθείας αναθέσεις σε πρόσωπα και  εταιρίες εκτός Λαρίσης, των Αθηνών,  αφού οι Λαρισαίοι , όπως είχε  δηλώσει ο Δημαρχος  , δεν είναι  ικανοί , για να φέρουν σε πέρας το έργο. Στο οποίο οι «ικανοί» που το πήραν με ανάθεση απέτυχαν παταγωδώς.
AGROTHESSALY
Ζητήσαμε επανειλημμένα , στο δημοτικό συμβούλιο, να υπάρξει οικονομικός απολογισμός του όλου εγχειρήματος στο ΔΣ. Έσοδα, έξοδα αναλυτικά. Αυτό σημάνει διαφάνεια. .  Ο Κ. Καλογιάννης δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει. Σήμερα 1 χρόνο μετά δεν μας έχει δοθεί κανένας  οικονομικός απολογισμός  . Και αναρωτιόμαστε Γιατί;  Έχουν να κρύψουν κάτι;
Παζάρι
Τα ίδια. Δεν έγινε ποτέ αναλυτικός απολογισμός όπως πολλές φόρες  έχουμε ζητήσει.
Πάρκο Ευχών
Η απόφαση για την δημιουργία Χριστουγεννιάτικου Θεματικού Πάρκου, ψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις του ΔΣ εκτός τη Λαϊκής Συσπείρωσης.
Αλλά το ότι το ψηφίσαμε όλες οι παρατάξεις δεν σημαίνει οτι δώσαμε λευκή επιταγή όσον αφορά τις διαδικασίες υλοποίησής του. Όπως και οι πολίτες δεν δώσανε λευκή επιταγή στον κ. Καλογιάννη για την διαχείριση των οικονομικών του Δήμου.
Έτσι με κοινή  μας ανακοίνωση, οι 4 παρατάξεις, του δημοτικού συμβουλίου καταγγείλαμε  την απευθείας ανάθεσης του Λούνα Πάρκ και του Παγοδρομίου,  ύψους 100.000 ευρώ περίπου και την  διαδικασία που ακολουθήθηκε  ως  μη νόμιμη .
Και το κάναμε,  Θέλοντας  να προλάβουμε τα χειρότερα, θέλοντας  να διασφαλίσουμε την διαφάνεια και την εντιμότητα στην όλη διαδικασία. Και Τελικά δικαιωθήκαμε.  Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με απόφαση της έκρινε ότι η όλη διαδικασία απευθείας ανάθεσης του κ. Καλογιάννη και των συνεργατών του ήταν μη νόμιμη . Επενέβη μέχρι και ο εισαγγελέας .!  Θυμάστε το ίδιο είχε γίνει και παλαιότερα , το 2012.
Και αναρωτιέται ο κάθε πολίτης: Γιατί όλη αυτή η μεθόδευση;  Δεν μπορούσε να γίνει το Πάρκο των Ευχών με όλες τις νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες;
Κα ποιος τα κάνει όλα αυτά; Ο κ. Καλογιάννης ο οποίος όταν ήταν στην αντιπολίτευση ήταν λάβρος κατά της προηγουμένης δημοτικής αρχής σε ανάλογες περιπτώσεις, κατηγορώντας τους, τότε το 2012,  ότι συναλλάσσονται με επιχειρηματικά συμφέροντα. Ήταν λάβρος γενικώς για τις απευθείας αναθέσεις και τώρα  οι απευθείας αναθέσεις αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της πολιτικής του, όπως είπε και στο δημοτικό συμβούλιο σύμβουλος της δικιάς του παράταξης .
Ο κ. Καλογιάννης κύριες και κύριοι, κατάφερε πολύ γρήγορα να πάρει διαζύγιο από την αλήθεια αλλά και από όλα αυτά που πρέσβευε παλαιότερα ως αντιπολίτευση .
Φανταστείτε ότι σε πρόσφατη συνέντευξη του μας είπε ότι τα έσοδα του Πάρκου ήταν 250.000 ευρώ και έξοδα του Πάρκου  περίπου 280.000 ευρω ενώ τα έξοδα είναι περίπου 600.000ευρω !. Υπάρχουν οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου .
Και αναρωτιόμαστε: Γιατί τόσο απροκάλυπτο ψέμα;  Τι θέλουν να κρύψουν;
Γι’ αυτό και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα υπερασπίσουμε την περιουσία των Λαρισαίων, τη δημοτική περιουσία  από τα όποια οικονομικά  συμφέροντα έχουν επενδύσει στην νυν δημοτική αρχή – απροκάλυπτα . Και διαμηνύουμε σε όσους πιστεύουν ότι όλα αγοράζονται,  ότι το  ήθος και η πίστη σε ιδανικά και αξίες ούτε  αγοράζονται, ούτε εξαγοράζονται.
Καθαρές κουβέντες.
Ο συνδυασμός μας «Λάρισα – Νέα Αρχή», δημιουργήθηκε πριν τέσσερα  χρόνια. Είναι ένας νέος, δυναμικός, γεμάτος όρεξη για δουλειά συνδυασμός. Ένας συνδυασμός με νέα αλλά και παλιά έμπειρα στελέχη . Ένας συνδυασμός που «γεννήθηκε» ανταποκρινόμενος στην ανάγκη της κοινωνίας της Λάρισας για μια ουσιαστική αλλαγή στα δημοτικά πράγματα . Μια αλλαγή που συνεχίζει να αποτελεί απαίτηση της κοινωνίας.
Στα χρόνια αυτά, από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Λαρισαίων  δώσαμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε  με σοβαρότητα και συνέπεια τον αγώνα για τα συμφέροντα της Λάρισας .
Είμαστε η παράταξη που είναι διαρκώς παρούσα στο δημοτικό συμβούλιο. Είμαστε μια παράταξη με συνεχείς παρεμβάσεις σε όλα τα θέματα. Είμαστε η παράταξη που  επικαλούμαστε  πολιτικά και μόνο επιχειρήματά .
Είμαστε εμείς που δίνουμε καθημερινό αγώνα διαρκείας απέναντι στην δημοτική αρχή των χαμηλών προσδοκιών , είμαστε εμείς αυτοί που θα ενώσουμε όλους τους Λαρισαίους για να διορθώσουμε το λάθος . Στον αγώνα αυτό καλούμε όλους να έρθουν δίπλα μας και να στηρίξουν την προσπάθεια μας . Δεν περισσεύει κάνεις . Η Λάρισα έχει ανάγκη τους αγωνιστές και ΟΧΙ τους αλεξιπτωτιστές .
Όλοι μαζί για τη Λάρισα
Το τελευταίο διάστημα θα έχετε παρατηρήσει  ότι έχουν εκδοθεί πολλές κοινές ανακοινώσεις των 4 παρατάξεων της αντιπολίτευσης για σημαντικά θέματα που απασχόλησαν τον Δήμο μας. Αυτή η ομοφωνία , οφείλεται στην  κοινή μας  διαπίστωση για τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η δημοτική αρχή.                                                   
Πιστεύουμε, κυρίες και κύριοι, ότι ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε τη συνεργασία που ενώνει, που εμπνέει, που δημιουργεί λύσεις για τη Λάρισα και τους Λαρισαίους. Στη βάση αρχών, θέσεων και προγραμματικών προτάσεων  που θα οδηγήσουν τη  Λάρισα μπροστά.
Με συγκεκριμένο  «κώδικα αξιών»  να δημιουργήσουμε τη Λάρισα που πετυχαίνει και διακρίνεται.
Με μοναδικό μέλημα  μας την παραγωγή έργου . 
Στις επόμενες εκλογές  είμαστε σίγουροι, ότι  θα διορθωθεί το λάθος που έγινε την δεύτερη Κυριακή και μας στέρησε τη νίκη που προδιέγραψε το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής και στοίχισε στην πόλη.
Και δεσμευόμαστε ότι, με την στήριξη την δικιά σας, από την επομένη   θα επιστρέψει η κανονικότητα στην πόλη μας. Θα επαναφέρω τη κανονικότητα στην πόλη μας . Εφαρμόζοντας  ένα νέο μοντέλο διοίκησης.
Σύγχρονο. Αποτελεσματικό. Που να μπορεί όχι μόνο να σχεδιάσει –έχουμε χορτάσει από μεγαλόπνοα σχέδια που έμειναν σε συρτάρια– αλλά να υλοποιήσει. Αυτό είναι το ζητούμενο. Αυτό απαιτούν οι πολίτες: Υλοποίηση. Έργα. Πράξεις.
Δουλεύοντας νυχθημερόν για το καλό του τόπου και των πολιτών.
Έχοντας τις  πόρτες μας, τα αυτιά μας και τα μυαλά μας  ανοιχτά. Ανοιχτά να ακούσουν τον πολίτη και να δώσουν λύση στο πρόβλημά του. Ανοιχτά να ακούσουν ιδέες και να σχεδιάσουν την υλοποίησή τους.
Η αλλαγή στο μοντέλο διοίκησης είναι αυτή που θα φέρει τη ριζική και βαθιά αλλαγή που χρειάζεται η πόλη. Αλλαγή στις προτεραιότητες χάραξης πολιτικής. Αλλαγή στην όψη της πόλης. Με εντιμότητα και διαφάνεια. Χωρίς εισαγγελείς και υπόγειες διαδρομές. Μακριά από αντιπαλότητες, φτηνούς λαϊκισμούς, κενές υποσχέσεις και οτιδήποτε νοσηρό φέρνει μαζί του το χθες.
Γι αυτό και Σας καλώ να αφήσουμε το παρελθόν στο παρελθόν. Να πάμε μαζί στο μέλλον. Εμείς είμαστε εδώ να ενώσουμε και όχι να διχάσουμε. Εμείς είμαστε εδώ ξεκάθαρα για το Δήμο και τους πολίτες του. Γι’ αυτό και σήμερα καλούμε σε συστράτευση  όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης, όλες εκείνες τις  ομάδες με τις οποίες μας ενώνουν κοινές αντιλήψεις. Όλες τις Λαρισαίες και όλους τους Λαρισαίους. Η Λάρισα χρειάζεται μια Νέα Αρχή  Και είναι στο χέρι μας να το πετύχουμε !