Στη Λάρισα βρέθηκε σήμερα η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος Αφροδίτη Ρέτζιου μαζί με τον Γ.Γ. της Ομοσπονδίας Πάνο Παπανικολάου. Η παρουσία τους αφορά το νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα για το ωράριο εργασίας των Νοσοκομειακών γιατρών και είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τις διοικήσεις των δυο νοσοκομείων και να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους τόσο στο Γενικό όσο και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για τα νέα δεδομένα στο ωράριο των γιατρών.
Σε δηλώσεις της η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτη Ρέντζιου επεσήμανε τα εξής:
«Μετά από πρόσκληση των Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών της Λάρισας , ήρθαμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους  για το πρόσφατο νομοθετικό έκτρωμα, λέμε, εμείς, που ψηφίστηκε και διαλύει κάθε κανονικότητα στο ωράριο εργασίας των νοσοκομειακών  γιατρών. Ενσωματώνει όλες τις αντιδραστικές ευρωπαϊκές οδηγίες και ανοίγει το δρόμο για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, όχι μόνο στους νοσοκομειακούς γιατρούς, αλλά και στους άλλους εργαζόμενους.
Για αυτό λέμε ότι είναι μια υπόθεση που αφορά το σύνολο των εργαζομένων που θα έχει σοβαρό αντίκτυπο, όχι μόνο στους γιατρούς αλλά και στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.   Αυτός ο νόμος διαλύει κάθε κανονικότητα στο ωράριο εργασίας των νοσοκομειακών ιατρών. Ανοίγει την διαδικασία διευθέτησης του χρόνου εργασίας όχι μόνο στους γιατρούς αλλά και των άλλων εργαζόμενων.
Ο γιατρός θα αναγκάζεται βάση του νόμου να δουλεύει 12ωρο από την Δευτέρα έως την Παρασκευή. Ακόμη και το ρεπό δεν προβλέπεται και έχει προβλεφθεί μια 12ωρη ανάπαυση ανάμεσα σε δύο 12ωρα εργασίας. Εμείς διεκδικούμε πενθήμερο, εξάωρο, 30ωρο και βέβαια προσλήψεις στην υγείας».
ert.gr