Ο Όμιλος ANIMUS (Γενική Ιδιωτική Κλινική και Πολυιατρείο) διοργανώνει διημερίδα δωρεάν ενημέρωσης, στην οποία θα παρέχεται εξατομικευμένη ενημέρωση από τους συνεργάτες Ιατρούς Πνευμονολόγους του Πνευμονολογικού Ιατρείου του Πολυιατρείου Animus.

Η ενημερωτική διημερίδα θα λάβει χώρα την Τρίτη 19 και την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, 09:00π.μ.– 13:00 και 17:00 – 21:00.

Η εν λόγω ενημερωτική δράση πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (Χ.Α.Π.), η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο την τρίτη Τετάρτη του Νοεμβρίου, και έχει καθιερωθεί από την «Παγκόσμια Πρωτοβουλία κατά της ΧΑΠ», που συσπειρώνει στους κόλπους της οργανώσεις γιατρών και ασθενών και τελεί υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.).

Στόχος της συγκεκριμένης ενημερωτικής εκδήλωσης είναι η πλήρης ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τις πιο σημαντικές και συνήθεις παθήσεις των πνευμόνων, οι οποίες πλήτουν την ομαλή αναπνευστική λειτουργία, όπως η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, η χρόνια βρογχίτιδα, το πνευμονικό εμφύσημα, οι βλάβες του πνεύμονα που προκαλούνται από τις συσκευές ατμού.

Στο πλαίσιο της εξατομικευμένης ενημέρωσης, όσοι επιδείξουν ενδιαφέρον θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν με τους Ιατρούς Πνευμονολόγους για τις μεθόδους αποτελεσματικής πρόληψης των εν λόγω παθήσεων, τους τρόπους αντιμετώπισής τους, καθώς και τις τεχνικές διακοπής καπνίσματος.

Επιπρόσθετα, όσοι από τους ενδιαφερομένους το επιθυμούν, θα έχουν τη δυνατότητα πέραν της ενημέρωσης, να υποβληθούν και σε πλήρη έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας, η οποία περιλαμβάνει κλινική εξέταση, ακρόαση, οξυμετρία και σπιρομέτρηση/διάχυση.

Τονίζεται ότι οι παθήσεις των πνευμόνων, αφορούν και είναι δυνατό να πλήξουν το σύνολο του ενήλικου πληθυσμού, άνδρες και γυναίκες. Ειδικότερα, η ενημέρωση και ο έλεγχος της υγείας των πνευμόνων κρίνονται απαραίτητοι για  τις εξής κατηγορίες ατόμων: χρόνιους καπνιστές άνω των 40 ετών που δεν έχουν κάνει ποτέ έλεγχο αναπνευστικής λειτουργίας, χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου, χρήστες συσκευών καπνίσματος με ατμό, πρώην καπνιστές και ασθενείς με καρδιολογικά νοσήματα.

Η ενημέρωση από τους Ιατρούς Πνευμονολόγους, θα πραγματοποιείται κατόπιν ραντεβού.

Η ομάδα των Ιατρών Πνευμονολόγων του Πολυιατρείου Animus, αποτελείται από τους κ. Φρανσέ Ιωσήφ (Επιστημονικά Υπεύθυνο), κ. Γάκη Κωνσταντίνο, κ. Κολοβό Δημήτριο και κ. Τριαντάρη Απόστολο.

Για το ραντεβού και για οποιαδήποτε άλλη σχετική πληροφορία καλέστε στη Γραμματεία του ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟΥ ANIMUS, στο 2411 8033 00, καθημερινά, 09:00π.μ. – 21:00.