Με μεγάλο ενδιαφέρον από τους μηχανικούς, το κοινό και εκπροσώπους φορέων ολοκληρώθηκε η ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Νέο θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης μεταποιητικών επιχειρήσεων και κέντρων αποθήκευσης και διανομής» που διοργάνωσε το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ, την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019, στη Λάρισα. με στόχο την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων για τις αλλαγές στο νομικό καθεστώς αδειοδότησης, εγκατάστασης και λειτουργίας των μεταποιητικών επιχειρήσεων και κέντρων αποθήκευσης και διανομής, για την απλούστευση και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών λειτουργίας των επιχειρήσεων, αποσκοπώντας στη δημιουργία ενός σύγχρονου επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Την ημερίδα χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους και ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και Αστικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Μαβίδης.
Ο πρόεδρος του Tμήματος, Νίκος Παπαγεωργίου, προλογίζοντας στην ημερίδα, επισήμανε πως πρόκειται για μια σημαντική μεταρρύθμιση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, που αποβλέπει στην απλοποίηση των απαιτούμενων σχετικών διαδικασιών και στοχεύει στην προσέλκυση επενδύσεων και την αύξηση της παραγωγικής δραστηριότητας. Ευχαρίστησε τους εισηγητές και ευχήθηκε να υπάρξουν σύντομα ορατά αποτελέσματα στην βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος, με όρους δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης.
Συμμετείχαν η κα Ελένη Φέρτη,  Προϊσταμένη του Τμήματος Απλοποίησης - Αδειοδότησης Οικονομικών Δραστηριοτήτων, της Δ/νση Συντονισμού και Παρακολούθησης του Κανονιστικού Πλαισίου για το Επιχειρηματικό Περιβάλλον, Γ. Γ. Βιομηχανίας, του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και ο κ. Νικόλαος Παπανικολάου, Προϊστάμενος του Τμήματος Υποστήριξης Περιφερειών, Μητρώων Επιθεωρητών και Βιομηχανικών και Επιχειρηματικών Μητρώων, Δ/νση Αδειοδότησης Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικών Πάρκων,  Γ. Γ. Βιομηχανίας, του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο κ. Ξενοφών Αναστασιάδης, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Λάρισας.
Αμέσως μετά τις εισηγήσεις ακολούθησε συζήτηση, ερωτήσεις και ανταλλαγή απόψεων των συμμετεχόντων.