Ένα χρόνο κλείνει στην πόλη μας η δομή υποστήριξης αστέγων  που τελεί υπό την εποπτεία της Αντιδημαρχίας  Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων με απώτερο σκοπό την υποστήριξη και  ανακούφιση των αστέγων της πόλης.

 Με τη δραστηριοποίηση του προσωπικού των κοινωνικών δομών του Δήμου μας, η δομή έχει φιλοξενήσει μέχρι σήμερα στο χώρο της, στην οδό Παναγούλη, πάνω από 35 άτομα, Λαρισαίοι και μη.

Λειτουργεί καθημερινά ως υπνωτήριο από τις 7 το απόγευμα  εως  τις 9το πρωί της επόμενης ημέρας, ενώ κάθε Τρίτη και Πέμπτη λειτουργεί ως Κέντρο Ημέρας, από τις 9 το πρωί εως τη 1 το μεσημέρι,  προκειμένου να εξυπηρετηθούν άστεγοι, που δεν διαμένουν στους χώρους του ξενώνα, αλλά θέλουν να κάνουν ένα μπάνιο και να πλύνουν τα ρούχα τους.

 Να σημειωθεί πως από το επιστημονικό προσωπικό της δομής έχει διαμορφωθεί εσωτερικός κανονισμός ,που είναι απαραίτητος για την ομαλή λειτουργία της δομής.

Η διαδικασία ένταξης προβλέπει: αίτηση ή παραπομπή των ενδιαφερομένων στο Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Λαρισαίων, ιατρικές εξετάσεις, και έκθεση κοινωνικού λειτουργού.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, υπάρχει φύλαξη για την ασφάλεια των φιλοξενουμένων. Επίσης ,οι φιλοξενούμενοι υποστηρίζονται κοινωνικά από το συσσίτιο του Δήμου Λαρισαίων και όπου υπάρχει ανάγκη, υπάρχει συνεργασία με φορείς όπως  το ΚΕΘΕΑ-ΕΞΟΔΟΣ και το πρόγραμμα «Προαγωγή Αυτοβοήθειας» του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.   

Η δυναμικότητα του χώρου είναι σήμερα για εννέα άτομα. Στην επόμενη περίοδο προβλέπονται εργασίες ανακαίνισης με ιδίους πόρους του Δήμου Λαρισαίων για όλο το κτίριο για την κάλυψη αναγκών μέχρι 50 συμπολιτών μας.

 Την  εποπτεία της δομής στήριξης Αστέγων έχουν οι κοινωνικοί λειτουργοί Δαλακώνη  Κερασία,  Δοβλατανιώτη Βασιλική και  Μπουχώρη Αντιγόνη.

 Όσοι θέλουν να επικοινωνήσουν για να ενημερωθούν για τη δομή υποστήριξης αστέγων και να αναφέρουν περιστατικά ανθρώπων που χρήζουν βοήθειας και στήριξης από τη δομή αυτή μπορούν να απευθύνονται στα τηλ.6970236181 όλο το εικοσιτετράωρο, και στο Συμβουλευτικό Σταθμό τηλ.2410-680243 από 7:00 το πρωϊ έως τις 16:00 το απόγευμα.