Ένα χρόνο λειτουργίας από την ίδρυσή του συμπλήρωσε ο Σύλλογος «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείου Γ. Ι. Κατσίγρα», ο οποίος ενεργοποιείται δυναμικά στο χώρο του πολιτισμού της πόλης της Λάρισας από τον Ιούλιο του 2018.

Κύριος σκοπός του Συλλόγου είναι η ηθική και υλική ενίσχυση, καθώς και η συμπαράσταση της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα, σε στενή συνεργασία με τη Διεύθυνσή της, για την πραγματοποίηση των σκοπών της, καθώς και η διενέργεια πνευματικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, υπό την αιγίδα του Μουσείου, που προάγουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες, καθώς και την αλληλοϋποστήριξη των μελών του Συλλόγου.

Ο Σύλλογος, από την ίδρυσή του, υποστηρίζει έμπρακτα τις δραστηριότητες και το έργο του Μουσείου αποτελώντας σημείο συνάντησης ανοικτό για όλους τους ανθρώπους που αγαπούν την τέχνη και τον πολιτισμό.

Η συμβολή όλων, ιδιωτών, οργανισμών και φορέων είναι πάντα ανεκτίμητη ενισχύοντας και συμβάλλοντας ουσιαστικά στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας.

Στον ένα χρόνο λειτουργίας του πραγματοποίησε, με πρωτοβουλία του, και σε συνεργασία με τη Δημοτική Πινακοθήκη αλλά και με άλλους φορείς της πόλης, πληθώρα εκδηλώσεων με μεγάλη συμμετοχή μελών του και άλλων πολιτών.

Ας σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής έχει 158 ενεργά μέλη και ότι πρόσφατα εξασφάλισε δωρεά σημαντικού αριθμού βιβλίων τέχνης για τη Βιβλιοθήκη της Δημοτικής Πινακοθήκης, που λειτουργεί και ως χώρος εκδηλώσεων.

Ο Σύλλογος «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείου Γ. Ι. Κατσίγρα» προσφέρει και θα προσφέρει για πολλά χρόνια ακόμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας και στον πολιτισμό.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου:
Πρόεδρος - Νικόλαος Σκεντέρης
Αντιπρόεδρος - Μάγδα Κουμπαρέλου
Γ. Γραμματέας - Λούλη Μαργαρίτου
Ταμίας - Σίσσυ Ιωαννίδου
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων - Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου
Έφορος Εγκαταστάσεων Υλικού - Βικτωρία Λύτρα
Μέλος - Θωμάς Κυριάκος