Ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας ενημερώνει ότι: 

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Δ1α/ΓΠ.οικ. 83418/24.12.2020), ανοικτά θα μπορούν να είναι τα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), φαρμακεία, συνεργεία αυτοκινήτων και την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021, με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας 7:00 έως 21.00.

Η απόφαση αυτή δεν περιλαμβάνει το λιανεμπόριο με click away το οποίο θα είναι κλειστό την Κυριακή 3 Ιανουαρίου. Η απόφαση αυτή τροποποιεί την προηγούμενη απόφαση και αφορά στα μέτρα που ισχύουν στο σύνολο της επικράτειας για το διάστημα από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 6:00 έως και την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00, καταληκτική ημερομηνία -με τα έως σήμερα δεδομένα- των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας.

Όροι λειτουργίας των καταστημάτων

Για τα καταστήματα ισχύουν οι εξής προϋποθέσεις λειτουργίας:

- Τέσσερα άτομα έως 100 τ.μ. και ένα άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον.

- Απόσταση ενάμισι μέτρου μεταξύ των ατόμων.

- Ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια, όπου υφίστανται, με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές.

- Ωράριο λειτουργίας έως τις 21:00, με την εξαίρεση, ως προς τα καταστήματα τροφίμων, της λειτουργίας υπηρεσιών διανομής προϊόντων (delivery), η οποία επιτρέπεται να λειτουργεί έως τη 1:00.

• Οι επιχειρήσεις τροφίμων (super market) απαγορεύεται να πωλούν, με εξαίρεση το τηλεφωνικό και ηλεκτρονικό εμπόριο, καθώς και την εξ αποστάσεως προαγορά/προεπιλογή των αγαθών μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής παραγγελίας (click away), τα προϊόντα υπό συγκεκριμένους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριοτήτων: