Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛΜΕ Λάρισας.

Σε αυτή τονίζει τα εξής:

Κάθε Τετάρτη συνεχίζονται στα ειρηνοδικεία της χώρας οι πλειστηριασμοί, με το επόμενο βήμα της κυβέρνησης να είναι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί (τρεις φορές την εβδομάδα ) για να επιταχύνεται και να διευκολύνεται η διαδικασία αρπαγής των λαϊκών κατοικιών και περιουσιών, χωρίς κοινωνικές αντιδράσεις αυτή τη φορά. 

   Μέσα από όλα αυτά παραβιάζεται για άλλη μια φορά το δικαίωμα στην κατοικία χιλιάδων Ελλήνων, οι οποίοι έπεσαν θύμα της άγριας καπιταλιστικής επίθεσης στη χώρα στο όνομα της διάσωσης των ευρωπαϊκών τραπεζών, όπως παραδέχθηκε και ξεκάθαρα πρόσφατα ο κ.Ντάισελμπλουμ. Έτσι το “τέρας” των τραπεζιτών απειλεί για άλλη μια φορά να αφήσει οικογένειες και εργαζόμενους στο δρόμο. Γινόμαστε μάρτυρες της πιο σκληρής επίθεσης του κεφαλαίου απέναντι στα φτωχά νοικοκυριά που δεν μπορούν αντικειμενικά να ανταποκριθούν στο δυσβάσταχτο χαράτσωμα και την κατακόρυφη αύξηση των φορολογικών βαρών, στις απολύσεις και στα λουκέτα, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, με αποτέλεσμα να «κοκκινίσουν» τα δάνειά τους. Τόσα χρόνια δουλειάς και αγώνα για να μπορέσουν να αγοράσουν ένα σπίτι χιλιάδες εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι και τώρα οι τράπεζες και τα αρπαχτικά απειλούν να τους το κατασχέσουν.

Η επίθεση της κυβέρνησης και των αρπαχτικών θα κλιμακωθεί.   Το δικαίωμα ζωής και στέγης όμως δεν μπορεί να τίθεται  σε αμφισβήτηση, ούτε στο ζύγι των τραπεζών. Η λογική λύση είναι να μειωθούν τα υπόλοιπα των δανείων σε επίπεδα ανάλογα με τα εισοδήματα των οικονομικά ασθενέστερων στρωμάτων. Πρέπει να συνεχιστεί η προστασία της πρώτης κατοικίας αξίας έως 300.000€ και μετά τις 31/12/17.

  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις των Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ  κάνουν παζάρια με τους τραπεζίτες για να καταργηθούν τελείως ή να ρίξουν σε πολύ χαμηλό επίπεδο τα κριτήρια προστασίας της πρώτης κατοικίας.

  Μόνο ένα συντονισμένο κίνημα εργαζομένων και μικρομεσαίων θα ανατρέψει την αρπαγή περιουσιών που θέλουν να επιβάλουν κυβέρνηση -E.E. -ΔNT. Υπάρχει ήδη η εμπειρία από το κίνημα κατά των πλειστηριασμών που το προηγούμενο διάστημα με τις παρεμβάσεις του στα ειρηνοδικεία απέτρεψε πλειστηριασμούς σπιτιών. 

Να μη συμβιβαστεί κανείς με τη φοροληστεία και το χαράτσωμα που καταληστεύουν το λαϊκό εισόδημα. 

                            ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

Απαιτούμε!

  Άμεση και καθολική προστασία της στέγης των λαϊκών νοικοκυριών από κατασχέσεις – πλειστηριασμούς τραπεζών και κράτους.  Προστασία της λαϊκής περιουσίας και της αγροτικής γης από την επίθεση ληστείας δανειστών – τραπεζών – funds.

   Απελευθέρωση των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων από τα χρέη προς τράπεζες και κράτος. Να καθορίζεται η δυνατότητα αποπληρωμής με βάση το πραγματικό εισόδημα του οφειλέτη (νόμος Κατσέλη, υπάρχουσες ήδη ευνοϊκές αποφάσεις δικαστηρίων) και όχι με τα κριτήρια του νέου νόμου.

   Κάτω οι αντιλαϊκοί φόροι.  Να πληρώσει το κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης.

    Διαγραφή του Χρέους ΤΩΡΑ! Δεν θα πληρώσουμε το χρέος τους με τις ζωές μας και το μέλλον της νέας γενιάς.

Ενημερώνουμε την εκπαιδευτική κοινότητα ότι κάθε Τετάρτη η ΕΛΜΕ θα βρίσκεται στο ειρηνοδικείο της πόλης μας για να σταματήσει τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις κάθε πρώτης κατοικίας των λαικών εργατικών οικογενειών των συμπολιτών μας.

Για το  Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

       ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΝΙΚΟΣ ΜΑΓΑΛΙΟΥ ΕΡΜΙΝΑ