Η Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «είναι κάθετα αντίθετη στις πιέσεις που δέχονται σχολεία, στο νομό μας, να δηλώσουν εκ νέου, κενά και πλεονάσματα, υπό την προοπτική επικείμενης μείωσης του αριθμού των τμημάτων τους.

Η συγχώνευση τμημάτων στα σχολεία αποτελεί αντιπαιδαγωγική μεθόδευση εξοικονόμησης προσωπικού, που δε νοείται και δε μπορεί επ’ ουδενί να γίνει αποδεκτή. 

Μια τέτοια εξέλιξη θα επιφέρει ντόμινο αλλαγών στις αναθέσεις μαθημάτων, θα διαταράξει την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και θα δημιουργήσει εργασιακά ζητήματα και προβλήματα στους συναδέλφους.

Τέλη Οκτώβρη, οι μετακινήσεις μαθητών από τμήμα σε τμήμα και οι αλλαγές καθηγητών οδηγούν στη διασάλευση του παιδαγωγικού κλίματος, του οποίου την ηρεμία οφείλουμε για παιδαγωγικούς λόγους να διαφυλάσσουμε.

Ούτε φυσικά είναι θεμιτό, τα 50 και πλέον κενά, που συνεχίζουν να υπάρχουν στο νομό, να θεωρούνται από κάποιον ότι  μπορούν να καλυφθούν με τις συγχωνεύσεις.

Το ΔΣ της Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας καλεί τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας για το κρίσιμο αυτό θέμα, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, την Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου και ώρα 2:00 μ.μ., στα γραφεία του Διευθυντή Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας».