Στο πλαίσιο του Ελληνορωσικού Συμποσίου Κεραμικής του Δήμου Λαρισαίων θα πραγματοποιηθεί ειδικό καμίνι «Ρακού» το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στο εργαστήρι κεραμικής στο κτίριο του Ελευθέρου Εργαστηρίου Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα στη συμβολή των οδών Σαρίμβεη και Καρδίτσης.
Συγχρόνως θα πραγματοποιηθεί υπαίθρια έκθεση των έργων που δημιούργησαν οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο Συμπόσιο. Πρόκειται για δύο Ελληνίδες κεραμίστριες και δέκα Ρώσους κεραμίστες μέλη του Art Synergie που συγκροτήθηκε πέρσι στην αδελφοποιημένη πόλη Ανάπα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι οποίοι φιλοξενούνται στην πόλη μας στο πλαίσιο των δράσεων που αναπτύσσονται μεταξύ των διοικήσεων των Δήμων Λαρισαίων και Ανάπα με σκοπό τη διάχυση του πνεύματος της αδελφοποίησης στις κοινωνίες των δύο πόλεων.
Τα έργα παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς είναι εμπνευσμένα από εκθέματα του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας και τη Συλλογή Γ.Ι. Κατσίγρα της Δημοτικής Πινακοθήκης. Οι δημιουργίες των καλλιτεχνών θεματογραφούν τη «Λάρισα στους αιώνες» και, με την ολοκλήρωση του Συμποσίου, θα παραμείνουν στην πόλη μας αποτελώντας ένα πολύτιμο καλλιτεχνικό κεφάλαιο, δείγμα ελληνικής και ρωσικής κεραμικής τέχνης.
Η εκδήλωση θα είναι σε εξέλιξη από τις 18:00 έως τις 21:00 και είναι ανοιχτή στο κοινό.