Σοβαρές ελλείψεις στο φαρμακείο του Κουτλιμπάνειου Νοσοκομείου Λάρισας καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών γιατρών Λάρισας Λάμπρος Καραγεώργος μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας.

«Λείπουν, εκτός από τα ακριβά φάρμακα για τις χημειοθεραπείες των καρκινοπαθών, και αντιβιοτικά, αντιπηκτικά, αντιαιμοπεταλιακά φάρμακα. Αν μέσα στις επόμενες 10 μέρες δεν βρεθεί λύση, θα περάσουμε δραματικές γιορτές. Τα λέγαμε από το καλοκαίρι.» ανέφερε ο κ. Καραγεώργος.

Το πρόβλημα της έλλειψης φαρμάκων και από τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας παραδέχτηκε ο διοικητής του ΠΝΓΛ Παναγιώτης Νάνος αποδίδοντας αυτή τη δυσλειτουργία στην ένταξη των ακριβών ογκολογικών φαρμάκων στον κωδικό χρηματοδότησης για τα φαρμακεία των νοσοκομείων, ενώ πριν οι καρκινοπαθείς τα προμηθεύονταν από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

«Παρόλ’ αυτά είναι θέμα ημερών να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Ήδη εξασφαλίσαμε έκτακτη χρηματοδότηση από την ΥΠΕ για τα φάρμακα 3 ημερών και από την ερχόμενη εβδομάδα θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα καθώς καταθέσαμε τροποποητική για τη χρηματοδότηση και αναμένεται η έγκριση τις επόμενες ημέρες» επισήμανε ο κ.Νάνος.

ERT.GR(Μ.Γκουσιάρη)