Η Λέσχη Στατικού Μοντελισμού Λάρισας στα λίγα χρόνια παρουσίας της στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας, με τη στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει αρκετές εντυπωσιακές εκδηλώσεις, αναγνωρίσιμες απ’ όλους τους μοντελιστικούς συλλόγους της Ελλάδας.
Αξιοποιώντας τις γνωριμίες, την εξαιρετική της παρουσία σε  Εκθέσεις –Διαγωνισμούς σε όλη την επικράτεια της χώρας, και τις φιλίες που έχει αποκτήσει, προχωρά φέτος στην πραγματοποίηση της  3ης  Έκθεσης –Διαγωνισμού Στατικού Μοντελισμού στην πόλη μας.
Είναι μια μεγάλη και φιλόδοξη εκδήλωση με πανελλαδική συμμετοχή και φιλική συμμετοχή από γειτονικές Βαλκανικές χώρες.
Η εκδήλωση αυτή περιλαμβάνει δύο επετειακά αφιερώματα: τα 100 χρόνια από την ίδρυση της R.A.F. (Βασιλική Αεροπορία της Αγγλίας) και την ημέρα της Απόβασης στη Νορμανδία (D-DAY) που έγινε στις 6  Ιουνίου του 1944.
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 8 έως την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018, στο  Μύλο του Παππά.
Για τρεις ημέρες, οι επισκέπτες της έκθεσης, θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά στατικά μοντέλα -πραγματικά έργα τέχνης- από μοντελιστές-καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα, αλλά και από τη Βουλγαρία και τη Σερβία.
Στο πλαίσιο τηςέκθεσης, η Λέσχη Στατικού Μοντελισμού Λάρισας έχει εξασφαλίσει και την παρουσία αναβιωτών του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιστορικών Οχημάτων, που θα εμφανιστούν με αυθεντικές στολές R.A.F. &’ D-DAY, το Σάββατο 9 Ιουνίου και την Κυριακή 10 Ιουνίου.
Έτσι, οι μικροί και οι μεγάλοι μας φίλοι, θα δουν ζωντανούς στρατιώτες που πήραν μέρος στην απόβαση στη Νορμανδία, κι αυτούς που υπηρέτησαν εκείνα τα χρόνια στη R.A.F.
Η μεγάλη αυτή εκδήλωση δεν θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί χωρίς την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου μας και χωρίς τη βοήθεια των χορηγών μας όπως τα μοντελιστικά καταστήματα: ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑΚΙ ( Λάρισα ), MODELZONE (Αίγιο), MODELWORLD (Καρδίτσα), ELIOT MODELS (Λάρισα), ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ (Ιωάννινα), HOBBYGALLERY (Θεσ/νίκη), και τις τοπικές επιχειρήσεις όπως το Καφέ BRUNO, Mετακομίσεις ΚΛΗΜΗΣ, Βιβλιοπωλείο  ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ, ARMY STORE, Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών  ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΙΜΟΥΛΗΣ και GENIUS, Ελαστικά ΤΣΟΥΛΚΑΣ, ΜΠΑΚΑΛΕΞΗΣ (καθαρισμός κινητήρων), bar MONKEY &’ DONKEY.
Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια βαφής φιγούρας και επεξεργασίας-παλαίωσης μοντέλων, και θα γίνει η πρώτη Πανελλαδική παρουσίαση των προΐόντων της Ελληνικής εταιρίας κατασκευής φιγούρας και αξεσουάρ διοραμάτων MAD MODELS.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη όλες τις ημέρες της Έκθεσης και από ώρα  09:00 εως 21:00, εκτός από την Κυριακή που η Έκθεση θα είναι ανοιχτή έως τις 14:00, οπότε θα γίνει η απονομή των επάθλων ανά κατηγορία.