Στα πλαίσια του 1ου Θερινού σχολείου με τίτλο «Χτίζοντας μια πόλη που μαθαίνει - Καινοτόμες μέθοδοι και προγράμματα», που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα στις 14-16 Ιουνίου 2018 ο Δήμος Λαρισαίων διοργανώνει την Παρασκευή 15 Ιουνίου  στις 19.00 στο Μύλο του Παππά τελετή βράβευσης των έργων που προκρίθηκαν στο πλαίσιο του μαθητικού καλλιτεχνικού διαγωνισμού με θέμα «Η Πόλη που θέλω – Η Πόλη που Ονειρεύομαι».
Ο Διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Λαρισαίων, τη Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας δια του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων και το Δίκτυο ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής στο πλαίσιο του προγράμματος «Λάρισα - Η Πόλη που Μαθαίνει».
Με δεδομένο πως η διαμόρφωση μιας κουλτούρας συμμετοχής στα κοινωνικά, πολιτιστικά και εκπαιδευτικά δρώμενα της πόλης από την πρώτη σχολική ηλικία είναι βασικό ζητούμενο για μια πόλη που μαθαίνει  διεξήχθη  διαγωνισμός εικαστικών έργων για παιδιά της  πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης.

Το θέμα του διαγωνισμού ήταν: «Η πόλη που θέλω - Η πόλη που ονειρεύομαι». Τα παιδιά δούλεψαν με όποια τεχνική επιθυμούσαν  (ζωγραφική, κολάζ ή 3D κατασκευές) δημιουργώντας πρωτότυπα έργα ατομικά ή ομαδικά, εμπνευσμένα από την πόλη της Λάρισας (μνημεία, πάρκα, πλατείες, αστικό και φυσικό τοπίο), όπως τη φαντάζονται και την επιθυμούν.
Στα τρία πρώτα έργα θα δοθούν βραβεία, ενώ έπαινοι θα απονεμηθούν σε όλους τους συμμετέχοντες.
Θα είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά η παρουσία σας.
Πρόγραμμα Εκδήλωσης

19:00 - 19:10

Έναρξη – χαιρετισμοί

19:10 - 19:30

Μουσικοκινητικό δρώμενο «Η Πόλη που Ονειρεύομαι» από το Δίκτυο ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ

19:30 – 19:45

Βράβευση έργων - απονομή επαίνων

19:45 – 20:00

Περιήγηση στους χώρους της έκθεσης

Εικαστική διάδραση «Ίχνη Ονείρου στην Πόλη»