Tο Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε.  Λάρισας «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ» καλεί τα μέλη του σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση, την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου   2018  και ώρα 6:30 μ.μ .στην αίθουσα εκδηλώσεων του  4ουΔημοτικού Σχολείου Λάρισας (Ανθίμου Γαζή & Κουμουνδούρου 19).

Στο σχετικό κάλεσμα αναφέρονται τα εξής:

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι
Μια νέα σχολική χρονιά που βρίσκει την εκπαίδευση αντιμέτωπη με πάρα πολλά προβλήματα για τα οποία η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιβάλλεται να δώσει λύσεις και με το συνδικαλιστικό κίνημα να προχωρά σε δρόμους παρέμβασης με τεκμηριωμένα επιχειρήματα και σχεδιασμό αγώνων περιφρούρησης των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.
Οι χιλιάδες αναγκαίοι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών παρέμειναν ζητούμενο για άλλη μια χρονιά με την «προοπτική» ανακοινώσεων από τον Υπουργό Παιδείας. Οι υποσχέσεις του πρωθυπουργού, όπως αποτυπώθηκαν στην ομιλία του στη Δ.Ε.Θ., για άμεση πραγματοποίηση 4.500 διορισμών στην Ειδική Αγωγή (όλων των κατηγοριών και Ε.Β.Π.) δίχως καμία διευκρίνιση για την κατανομή τους και προσδιορισμό της “άμεσης πραγματοποίησης” έφεραν σε αμηχανία ακόμα και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας που προσπάθησε να πείσει ότι δεν θα είναι και οι μόνοι διορισμοί.
Η τοποθέτηση 12.392 αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, επιβεβαίωσε ότι οι προσλήψεις αναπληρωτών πραγματοποιούνται για κάλυψη πάγιων και όχι έκτακτων αναγκών (που με το «καλημέρα» εμφανίστηκαν, σύμφωνα με τα στοιχεία των αιρετών μας, να αγγίζουν τα 4.500 κενά) ενώ η κάλυψη των αναγκών στην παράλληλη στήριξη (αγγίζουν τα 2.750 κενά από τις 4.500 συνολικά) δεν πρόκειται και φέτος να υπάρξει οδηγώντας τις οικογένειες σε ιδιωτικές λύσεις.
Οι αλλαγές στη δημόσια εκπαίδευση – που προωθεί η κυβέρνηση-  είχαν και έχουν ως στόχευση την εξοικονόμηση προσωπικού (π.χ. κατάργηση του σταθερού δασκάλου-υπεύθυνου του ολοήμερου προγράμματος στα δημοτικά, μείωση ωρών σε διδακτικά αντικείμενα χωρίς συνολική αναδιάρθρωση αναλυτικών προγραμμάτων κ.α.) ρυθμίσεις που οδηγούν σε τεχνητά πλεονάσματα, αύξηση μαθητών ανά τμήμα με υποχρεωτικές μετακινήσεις μαθητών σε όμορες σχολικές μονάδες (με την εφαρμογή των 3μελών επιτροπών), επιβάρυνση και ελαστικοποίηση ωραρίου και εργασιακών σχέσεων.
Η απουσία τολμηρών κινήσεων από πλευράς Υπουργείου για τη γενίκευση της εφαρμογής της υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα, σε συνδυασμό με το πραγματικό γεγονός ότι 35.000 προνήπια έμειναν εκτός παιδικών σταθμών, ενισχύει τη θέση του κλάδου για άμεση εφαρμογή της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα και αναδεικνύει τα τεράστια ψεύδη με τα οποία η ΚΕΔΕ και οι συνοδοιπόροι της βομβάρδιζαν την κοινή γνώμη, μιλώντας για κλείσιμο παιδικών σταθμών και απολύσεις εργαζομένων σε αυτούς.
Το Δ.Σ  της ΔΟΕ  καλεί τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε. να πραγματοποιήσουν συνελεύσεις, όπου θα εκτιμηθούν όλα τα δεδομένα ,με προοπτική πραγματοποίησης ολομέλειας προέδρων  με σκοπό τη χάραξη των επόμενων αγωνιστικών βημάτων διεκδίκησης των αιτημάτων του κλάδου.
ΘΕΜΑ 2ο:   Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας , την Παρασκευή 5  Οκτωβρίου 2018  και ώρα 2 μ.μ.
Tο Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε.  Λάρισας «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ» καλεί τους  συναδέλφους να  συμμετάσχουν μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας , την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 2 μ.μ.
Παλεύουμε για:
•    14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση άμεσα σε όλη τη χώρα
•    Άμεση πραγματοποίηση μαζικών διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης
•    Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων
•    Αύξηση δαπανών για την παιδεία
•    Σταδιακή αναπλήρωση των απωλειών σε μισθούς και συντάξεις