Εκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το της παράτασης εγκατάστασης των Drones και της σχεδιαζόμενης  λειτουργίας ΑμερικανοΝΑΤΟϊκής Βάσης στην 110 ΠΜ ζητά ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Σε κείμενο αναφέρονται τα εξής:
Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δ. Λαρισαίων καταγγέλλει στο λαό της περιοχής την πρόθεση της κυβέρνησης να εγκαταστήσει στην 110ΠΜ Νατοϊκή Βάση, ύστερα βέβαια και από την 6μηνη παράταση εγκατάστασης των αμερικανικών Drones. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που καμώνεται δήθεν τη φιλειρηνική δύναμη, αποδεικνύεται ακόμα μια φορά, ότι αποτελεί το μεγαλύτερο πλυντήριο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού! Όχι μόνο διατηρεί και αναβαθμίζει τη βάση της Σούδας, αλλά μέσα σε μόλις δύο χρόνια γέμισε την Ελλάδα αμερικάνικες ΝΑΤΟικές βάσεις. Δεν θα διστάσει να μπλέξει το λαό μας σε πολεμικές επεμβάσεις για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.
Οι χθεσινές δηλώσεις του Υπ. Άμυνας για παράδοση στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς  των στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε Λάρισα, Βόλο, Αλεξανδρούπολη, Κάρπαθο κτλ. υπηρετεί όπως και όλες οι άλλες τα δολοφονικά τους σχέδια, στο Αιγαίο, τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μ. Ανατολής, ειδικά σήμερα που οξύνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων και των αγορών. 
Με διακηρυγμένο στόχο τη "γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας", δηλαδή των συμφερόντων των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων στα Βαλκάνια, στο Αιγαίο και τη ΝΑ Μεσόγειο, συμμετέχει ενεργά στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, σε πολεμικές ΝΑΤΟικές επεμβάσεις ενάντια στη Συρία και σε άλλους λαούς, ενισχύει την παρουσία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη χώρα, στο Αιγαίο, στα Βαλκάνια, στηρίζει ενεργά την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, τη στρατιωτική συμμαχία με τις κυβερνήσεις του Ισραήλ και της Αιγύπτου και τους πολεμικούς σχεδιασμούς στην περιοχή.  Μετατρέπουν την πόλη  και τη χώρα μας σε μαγνήτη πολέμου, που θα δεχθούν γερά πλήγματα σε περίπτωση εμπλοκής, με τραγικές συνέπειες για το λαό μας, ενώ οι μόνοι ωφελημένοι είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Μπροστά σε όλες αυτές τις εξελίξεις η δημοτική αρχή Λαρισαίων αλλά και οι υπόλοιπες «γαλαζοπράσινης απόχρωσης» δημοτικές παρατάξεις, τηρούν «σιγήν ιχθύος», στηρίζοντας με την «αφωνία» τους επικίνδυνους σχεδιασμούς για το λαό της περιοχής. Γι’ αυτό ζητάμε να συνεδριάσει άμεσα το δημοτικό Συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τις εξελίξεις αυτές στην πόλη μας, ώστε να τοποθετηθούν όλοι καθαρά και να παρθούν αποφάσεις αντίδρασης απέναντι σ’ αυτούς τους σχεδιασμούς.
Τούτες τις ώρες κανείς να μην εφησυχάζει. Ο πόλεμος των ιμπεριαλιστών είναι στη γειτονιά μας και θα έρθει και στο σπίτι μας αν δεν αντιδράσουμε.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
-    Να φύγουν τώρα τα αμερικανικά drones από την 110 Π.Μ. της Λάρισας και να μην γίνει η νέα βάση των ΗΠΑ στη Λάρισα.
-    Να κλείσουν τώρα όλες οι ξένες βάσεις που είναι στη χώρα μας.
-    Έξω από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό μας αφέντη στον τόπο του.
-    Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.
-    Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι που γίνονται για τα συμφέροντα των πολυεθνικών.
-    Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
-    Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
-    Να επιστρέψουν άμεσα όλες οι Ένοπλες Δυνάμεις μας που βρίσκονται εκτός συνόρων.
-    Να σταματήσει η κυβέρνηση να πληρώνει 4 δισ. ευρώ ετησίως για τους πολεμικούς σκοπούς του ΝΑΤΟ, να διατεθούν αυτά για τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες.
-    Καμία περιστολή συνδικαλιστικών λαϊκών ελευθεριών. 
-    Όχι στο φασισμό, τον εθνικισμό, το ρατσισμό και το σωβινισμό, αλληλεγγύη με όλους τους λαούς».