Καλούνται οι καθηγητές και οι καθηγήτριες της Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 19:30 , στο αμφιθέατρο του 6ου Λυκείου Λάρισας (1ης Μεραρχίας και Καραολή), με θέμα την εισήγηση της ΟΛΜΕ.
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
Θέματα αιχμής αυτή την περίοδο είναι η υποχρηματοδότηση, οι διορισμοί, το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό, το μισθολόγιο και η άρση των αδικιών για τους νέους συναδέλφους, τα οξυμένα εργασιακά προβλήματα μόνιμων και αναπληρωτών, οι μετακινήσεις σε πολλά σχολεία, οι ανεπαρκείς μεταθέσεις και αποσπάσεις, η μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, τα ολιγομελή, η μείωση του διδακτικού ωραρίου, η επιμόρφωση, η στελέχωση σχολείων και υποστηρικτικών Δομών με επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό.
Βασική παράμετρος όλων των παραπάνω προβλημάτων είναι η αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, αίτημα το οποίο παραμένει στις προτεραιότητες του εκπ/κού κινήματος.
Συνάδελφοι, τα προβλήματα είναι πολλά και δύσκολα, γι αυτό και η παρουσία όλων μας, είναι απαραίτητη.
Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν στη  Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 23/2/2019 στις 10 π.μ. στο Ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ».