Καμπάνια ενημέρωσης για την καθαριότητα και την ανακύκλωση αρχίζει ο Δήμος Λαρισαίων, με κεντρικό σύνθημα  «Θέλουµε τη γειτονιά µας πεντακάθαρη. Ολοι µαζί µπορούµε». Πρόκειται για μια στοχευμένη δράση του Δήμου Λαρισαίων, που εστιάζεται κυρίως στη διαδικασία της ανακύκλωσης. 

Ειδικότερα, το πλαίσιο των δράσεων της ενημερωτικής καμπάνιας περιλαμβάνει,  μεταξύ άλλων, ενημερωτικά φυλλάδια που θα διανεμηθούν σε όλα τα νοικοκυριά μέσω των λογαριασμών της ΔΕΥΑΛ, ενώ ενημερωτικές αφίσες θα τοποθετηθούν στις στάσεις των αστικών λεωφορείων. 

Όπως θα τονίζεται χαρακτηριστικά, στο μήνυμα προς τους πολίτες,  «η ανακύκλωση αποτελεί πράξη ευθύνης, ενώ στη σημερινή εποχή αποτελεί σηµαντική προτεραιότητα για το περιβάλλον και το µέλλον µας. ∆εν είναι µια εφήµερη τάση της εποχής, αλλά αντίθετα, υποχρέωση κάθε πολιτισμένης κοινωνίας που συμβάλει έµπρακτα στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.» 

Επίσης, η ανακύκλωση συµβάλει στη μείωση των αστικών αποβλήτων που 

διατίθενται σε ΧΥΤΑ και συνεισφέρει στην εξοικονόµηση πρώτων υλών και ενέργειας, ενώ παράλληλα δηµιουργεί νέες θέσεις εργασίας παρέχοντας και οικονοµικά οφέλη στην κοινωνία. 

Με δεδοµένο ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων µας, η επιτυχία της ανακύκλωσης εξαρτάται από την ενεργό συµµετοχή των πολιτών, τονίζεται ανάμεσα στα βασικά σημεία της ενημερωτικής καμπάνιας.