Την πρακτική υπεράσπισης που ακολουθεί η δημοτική σύμβουλος Άσπα Σουλούκου επέλεξε, έστω και με καθυστέρηση, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Τζανακούλη ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης.

Με εξώδικη επιστολή του προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Λαρισαίων Δημήτρη Τάχο, υπερασπιζόμενος τους λόγους υπέρβασης των απουσιών του από τις συνεδριάσεις του Σώματος, ισχυρίζεται ότι ήταν δικαιολογημένος και μάλιστα υποστηρίζει, προφανώς στα σοβαρά, ότι η διαδικασία απομάκρυνσής του οφείλεται …σε πολιτική δίωξη διότι ο ίδιος είναι υπερκομματικός!

Ο Γεωργούλης, που δεν πατάει το πόδι του στο δημοτικό συμβούλιο ούτε μετά τον σάλο που ξέσπασε με τις απουσίες, αναφέρει στην επιστολή του ότι υπέστη ψυχική διαταραχή από τα δημοσιεύματα που σχολίαζαν την υπόθεσή του και εξ αυτού του λόγου δεν …μπορεί να αποδώσει στην εργασία του! Καλεί δε τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, στον οποίο καταλογίζει δόλο και σκοπιμότητα, να ανακαλέσει την διαδικασία που ξεκίνησε για την αποπομπή του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε διαφορετική περίπτωση θα καταφύγει στα δικαστήρια.

Κατά τα λοιπά, παρά την δέσμευσή του ότι θα κινήσει την διαδικασία και για τους άλλους απόντες δημοτικούς συμβούλους, ο κ. Τάχος μέχρι χθες δεν το έπραξε. Γίνεται αντιληπτό ότι η ισονομία στο δημοτικό συμβούλιο είναι μια δύσκολη υπόθεση καθώς ο κατάλογος των παραβατών είναι «καυτός». Μεταξύ των άλλων συμβούλων που πρέπει να κριθούν για τις απουσίες τους και πιθανότατα να απομακρυνθούν, είναι και οι Τζανακούλης, Νασιώκας, οι  οποίοι, από την ημέρα που ξέσπασε το σκάνδαλο, αποφεύγουν  να μιλήσουν, αλλά προφανώς δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια…

Κώστας Τόλης