Σημαντική αύξηση σημειώνεται στην προσφορά διαμερισμάτων προς ενοικίαση τις τελευταίες 30 ημέρες, σύμφωνα με έρευνα του Spitogatos, με τα αστικά κέντρα να διατηρούν την πρωτιά.

Η έρευνα συνέκρινε τον αριθμό διαθέσιμων διαμερισμάτων προς ενοικίαση στα μέσα Απριλίου σε σχέση με τα μέσα Μαρτίου 2020.

Στο νομό Αττικής, η μεγαλύτερη αύξηση διαθέσιμων διαμερισμάτων προς ενοικίαση καταγράφεται στο δήμο Πειραιά της τάξης του 27,20%. Ακολουθούν τα Προάστια Πειραιά (25,80%) και ο δήμος Αθηναίων (7,11%).

Στην υπόλοιπη ελληνική επικράτεια, την πρωτιά καταλαμβάνει ο νομός Λάρισας με ποσοστό αύξησης 26,6% και ακολουθούν ο Βόλος με 23,53, το Ηράκλειο Κρήτης με 20,30%, η Θεσσαλονίκη με 16,10% και ο νομός Ρεθύμνου με 10,20%.

Οι παραπάνω αυξήσεις στην προσφορά διαθέσιμων διαμερισμάτων προς ενοικιάση σε όλη την Ελλάδα τον τελευταίο μήνα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την διαφαινόμενη στροφή στις μακροπρόθεσμες μισθώσεις έναντι των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων που καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες.

Το φαινόμενο αυτό είναι απόρροια της πανδημίας και των ακόλουθων επιπτώσεών της στον τουρισμό.

Αντιθέτως, δεν παρατηρείται μεταβολή στις τιμές ενοικίασης προς τον παρόν.

Παράλληλα, ενδιαφέρον σημειώνουν οι τάσεις της ζήτησης, η οποία ενώ είχε πτωτική πορεία στις αρχές της πανδημίας, αυξάνεται σταθερά τις τελευταίες εβδομάδες