Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας ενάντια στο νομοσχέδιο για την Παιδεία.

Σε σχετικό κείμενο από την Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Λάρισας και την Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Λάρισας  αναφέρονται τα εξής:                                              

Η κυβέρνηση της Ν.Δ και το Υπουργείο Παιδείας έδωσαν σήμερα (22/4) στη δημοσιότητα το περιβόητο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία (τράπεζα θεμάτων σε όλες τις τάξεις του Λυκείου, βάση του 10 προαγωγής για όλες τις τάξεις, αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση σχολικών μονάδων εσωτερική και εξωτερική από το Σεπτέμβρη του 2020, θεσμοθέτηση με ΠΔ της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού, επαναφορά της διαγωγής και αύξηση ποινών για τους μαθητές, νέες θεματικές από το νηπιαγωγείο και εισαγωγή «εργαστηρίων δεξιοτήτων», αύξηση του αριθμού των μαθητών στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση( από 22 σε 24 και επί πλέον 10% με απόφαση του Διευθυντή του σχολείου) , μέγιστο όριο ηλικίας για την εγγραφή στα ΕΠΑΛ τα δεκαεπτά (17) έτη, επιμορφώσεις εξ αποστάσεως και δια ζώσης με επιμορφωτές-πολλαπλασιαστές, μείωση εισακτέων και μεταγραφών στα ΑΕΙ, ίδρυση ξενόγλωσσων τμημάτων με δίδακτρα κ.α.) με πρόθεση να το ψηφίσουν την επόμενη εβδομάδα.

Εφαρμόζοντας την ατζέντα ΟΟΣΑ - ΕΕ - ΣΕΒ επιχειρούν να επιβάλλουν σκληρότερους ταξικούς φραγμούς για τα παιδιά της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, να ιδιωτικοποιήσουν το δημόσιο σχολείο και να τσακίζουν τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Πρόκειται για μια κίνηση απαράδεκτη και εχθρική απέναντι στους χιλιάδες εκπαιδευτικούς, που δίνουν την μάχη για τη στήριξη των μαθητών κάτω από όλες τις συνθήκες, στους γονείς και στους μαθητές.

Αξιοποιούν αυτές τις συνθήκες, της πανδημίας και του περιορισμού της κυκλοφορίας ως ευκαιρία για να υλοποιήσουν, σαν τον κλέφτη, τα σχέδιά τους. Είναι απαράδεκτο σε μια περίοδο που οι συνθήκες δεν επιτρέπουν να πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις και μαζικές κινητοποιήσεις τόσο από εκπαιδευτικούς όσο και από μαθητές και γονείς, η κυβέρνηση να φέρνει ένα τέτοιο νομοσχέδιο για την Παιδεία.

Δε θα το επιτρέψουμε! Δίνουμε άμεση και αποφασιστική απάντηση στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας!

Οι σχεδιασμοί και η τακτική της κυβέρνησης πρέπει να καταδικαστούν απ’ όλη την κοινωνία.

Το συνδικαλιστικό κίνημα, οι εργαζόμενοι και οι διεκδικήσεις μας δε μπαίνουν σε καραντίνα. Δεν πρόκειται να μας φιμώσουν!

Καλούμε τις πλειοψηφίες των Δ.Σ των  δύο τοπικών σωματείων Α΄/μιας-Β΄/μιας( ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ) να σταματήσουν την έμμεση στήριξη που παρέχουν στο Υπουργείο, αρνούμενοι στην ουσία ακόμα και να απαντήσουν στο αίτημά μας για κινητοποίηση στην ΠΔΕ Θεσσαλίας παίρνοντας όλες τις προφυλάξεις.

Συντασσόμαστε σταθερά και μαχητικά με τις αποφάσεις των 77 εκπαιδευτικών σωματείων για Απεργία – Αποχή από κάθε διαδικασία «αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και αυτοαξιολόγησης - αξιολόγησης των σχολικών μονάδων.

Μένουμε δυνατοί και όχι σιωπηλοί. Μέσα από τα σωματεία μας παλεύουμε για να μην περάσει το πολυνομοσχέδιο. Για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα. Υπερασπίζουμε το δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά. Υπερασπίζουμε τις εργασιακές μας σχέσεις και τα δικαιώματα