Στο πλαίσιο της παρουσίασης της έκθεσης με τίτλο «μόνον εσέ, Ρωτόκριτε»-ένας εικαστικός διάλογος με το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου που παρουσιάζεται από τις 9 Μαρτίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το Σάββατο και την Κυριακή 9 και 10 Απριλίου και ώρα 12.00-13.00. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών (Γ’ – ΣΤ’ τάξεις του δημοτικού).

Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι τα παιδιά να γνωρίσουν από μικρή ηλικία την σύγχρονη τέχνη, μέσα από την έκθεση για τον Ερωτόκριτο. Είναι σημαντικό ν’ αντιληφθούν τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία και να κατανοήσουν την έννοια της διαφορετικότητας μέσα από τα έργα περίπου 50 διαφορετικών καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην έκθεση. Επιπλέον, στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά να γνωρίσουν τις τεχνικές και τα υλικά που χρησιμοποιούν οι σύγχρονοι καλλιτέχνες για να δημιουργήσουν ένα έργο τέχνης. 

Τα παραπάνω, θα  γίνει  προσπάθεια να επιτευχθούν μέσα από την νοηματοδότηση των έργων τέχνης ως αντικείμενα σε συνδυασμό με γνωστικά και ψυχαγωγικά κριτήρια. Θα δοθεί έμφαση σε μια βιωματική προσέγγιση των αντικειμένων, σε μία προσπάθεια να χρησιμοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες αισθήσεις, με αποτέλεσμα μέσα από την αλληλεπίδραση, τα παιδιά να συνδιαμορφώνουν το πρόγραμμα και παράλληλα να δημιουργούν μέσα σε αυτό. 

Οι τρόποι προσέγγισης του εκπαιδευτικού προγράμματος θα βασιστούν σε κινητικά παιχνίδια αφήγησης/ξενάγησης, στο διάλογο, σε ομαδικές δραστηριότητες εξερεύνησης και σε παιχνίδια «καλλιτεχνικής» δημιουργίας. 

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων στο κάθε πρόγραμμα ανέρχεται σε 15 παιδιά.

Σχεδιασμός-υλοποίηση: Λεβέντη Νικολέττα

Υποστήριξη: Γιάννα Βασιλάκου

Η  διάρκεια του προγράμματος είναι 1 ώρα.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Πληροφορίες δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 2410 621204