Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα θα πραγματοποιήσει μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα με τίτλο Προσεγγίζοντας τα Θεσσαλικά Τοπία μέσω των Κωδίκων Νερών με αφορμή το έργο της Γλύπτριας Αστικού Τοπίου Νέλλας Γκόλαντα «Γλυπτός Ποταμός» - Αναπτύσσοντας Κώδικες Νερών στο κέντρο της πόλης της Λάρισας»με το έργο συνολικού σχεδιασμού των δύο Κεντρικών Πλατειών, Ταχυδρομείου και Κεντρικής και του περιβάλλοντος πεζόδρομου του υπό αποκάλυψη μεγαλειώδους Αρχαίου Θεάτρου του 3ου αι. π.Χ στη πόλη της Λάρισας που έτυχε ιδιαίτερης προβολής στη 15η Biennale Αρχιτεκτονικής της Βενετίας του 2016. 
Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα εστιάζεται στη δύναμη της μεγάλης διαδρομής της ροής  του Πηνειού μέσα από τα Θεσσαλικά πεδία, τους πρόποδες του ιστορικού Ολύμπου και Κισσάβου και μέσω της μυθικής κοιλάδας των Τεμπών καταλήγει στο Αιγαίο, παρασύροντας και γονιμοποιώντας συνειρμούς σχέσεων με το ευρύτερο φυσικό, ιστορικό και ανθρωπογενές τοπίο.
Ο «Γλυπτός Ποταμός» - Αναπτύσσοντας Κώδικες Νερών στο κέντρο της πόλης της Λάρισας» αποτέλεσε και τη μοναδική ελληνική συμμετοχή για το Ευρωπαϊκό Βραβείο του Τοπίου για το 2016-2017, του Συμβουλίου της Ευρώπης, με την Απόφαση CM/Res (2017)18 αναγνωρίστηκε από την Επιτροπή των Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ως τμήμα του Θεσμού του Βραβείου Τοπίου που έχει σχέση με τα τοπία σε συνδυασμό με την καθημερινότητα των σύγχρονων πόλεων.
Το πρόγραμμα με τη συμμετοχή της ίδιας της Νέλλας Γκόλαντα  θα ξεκινά με την προβολή του βίντεο της υποψηφιότητας και τις προσεγγίσεις στο πλούτο των διαφόρων ορεινών και πεδινών ποιοτήτων των Θεσσαλικών τοπίων, και θα ολοκληρώνεται με δραστηριότητες,παιχνίδια ερωτήσεων κλπ, με σκοπό την κατανόηση της αξίας των ροών του Πηνειού.
Ημερομηνίες: Τρίτη 24 Οκτωβρίου, Τρίτη 31 Οκτωβρίου,Τρίτη 7 Νοεμβρίου,Τρίτη 14 Νοεμβρίου,Τρίτη 21 Νοεμβρίου,Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017
Ώρα: 10:00 – 12:00, διάρκεια προγράμματος 1 ώρα.
Τάξεις Γυμνασίου & Λυκείου
Αριθμός παιδιών: 25
Τηλ. επικοινωνίας για κρατήσεις: 2410- 621205 (Δευτέρα με Πέμπτη, ώρες 8:30 – 10:00)
E-mail: info@katsigrasmuseum.gr
Σχεδιασμός/υλοποίηση: Ν. Γκόλαντα, Α.Γκούνη, Μ.Γούλα, Α.Διαμαντή, Ε.Ζανέτα, Δ.Ρασάικου