Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» στα πλαίσια της λειτουργίας της  πραγματοποιεί και φέτος Εκπαιδευτικά Προγράμματα – Δραστηριότητες για παιδιά, που έχουν ως στόχο την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας και της δημιουργικότητας.

Oπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου "τον Οκτώβριο μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης επισκέφθηκαν τη βιβλιοθήκη,  παρακολούθησαν και συμμετείχαν στα παρακάτω  εκπαιδευτικά προγράμματα:
• «Poetry in motion» – Ποίηση εν κινήσει.
 Μια προσέγγιση στη δημιουργική γραφή ποίησης, αποδόμησης, σύνθεσης και ανασύνθεσης ενός ποιήματος. Ανακαλύψαμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά στη δραματοποίηση ενός ποιήματος μέσα από την κιναισθητική διαδικασία. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τον εσωτερικό τους κόσμο καθώς και να τον παρουσιάσουν με ποιητικό-δημιουργικό τρόπο.
(Εκπόνηση και υλοποίηση από την κ. Μάνδαλου Βασιλική, Φιλόλογο-Συγγραφέα).
• «Φιλοσοφία για παιδιά»
 Φιλοσοφήσαμε δημιουργικά πάνω στο θέμα της  Γνώσης και στην αλληλουχία της με τις έννοιες της Φιλίας, της Ειρήνης, της Ελευθερίας και της Ισότητας. Συνεργαστήκαμε ομαδικά και παρουσιάσουμε τις σκέψεις και τις απόψεις μας δημιουργώντας αφίσες-project!
(Εκπόνηση και υλοποίηση από την κ. Μάνδαλου Βασιλική, Φιλόλογο-Συγγραφέα).
Οι συγκεκριμένες δράσεις απευθύνθηκαν σε μαθητές  Δημοτικού, Γυμνασίου-Λυκείου.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια την εκπαιδευτικό και συγγραφέα κ. Μάνδαλου Βασιλική, η οποία εθελοντικά και αφιλοκερδώς εκπόνησε και παρουσίασε τα παραπάνω εκπαιδευτικά προγράμματα-project της, με μοναδικό κίνητρο την αγάπη της για τα παιδιά και τη διάθεσή της για προσφορά και γνώση!"