Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψαν εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας που λειτουργεί στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας. Στο χώρο εκδηλώσεων του Σχολείου τοποθετήθηκαν δύο πίτες με δύο φλουριά για τους εκπαιδευόμενους των δύο κύκλων σπουδών καθώς και για τους μαθητές του προγράμματος ελληνομάθειας.

Την πίτα ευλόγησε ο ιερέας της φυλακής ιερομόναχος π. Νικηφόρος Κοντογιάννης. Ο π. Νικηφόρος μίλησε στους εκπαιδευόμενους για την έννοια του χρόνου στην Εκκλησία καθώς και για την αξία του «τώρα» για τη λήψη αποφάσεων για μετάνοια, αλλά και για την αλλαγή πορείας στη ζωή μας. «Η πορεία μας, η ζωή μας, ο κόπος στη ζωή μας με τις θλίψεις παίρνει ενίσχυση από το λόγο του Θεού. Και το πέρασμα του χρόνου, το πέρασμα των ημερών, το τελείωμα της ζωής μας και του χρόνου μας και η έναρξη του άλλου χρόνου φορτίζεται μόνο με την ελπίδα στο Θεό», τόνισε.

Το «μην απελπίζεσαι, αλλά να έχεις την ελπίδα σου σε Μένα» σημαίνει, μη φοβάσαι γιατί εγώ νίκησα το χρόνο και μαζί με το χρόνο νίκησα και τις περιστάσεις του χρόνου, νίκησα και τα γεγονότα του χρόνου και οτιδήποτε υπήρξε σ’ αυτό το χρόνο» διότι όλα αυτά είναι μη μένοντα. Όλα εκμηδενίζονται όταν ο άνθρωπος έρθει στο χώρο της αιωνίου Βασιλείας του Θεού», πρόσθεσε ο π. Νικηφόρος. Ακολούθως, με τη συνοδεία μουσικής εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι μοιράστηκαν τα κομμάτια της πίτας και αλληλοευχήθηκαν «Χρόνια Καλά».

Τα φλουριά βρήκαν οι εκπαιδευόμενοι Rusi Pllum  και Ibrahim Orten, στους οποίους δόθηκε από ένα δερματόδετο βιβλίο και από μια τηλεκάρτα. Οι πίτες ήταν προσφορά της αρτοποιίας Γ. Ζάνου και εκπαιδευτών του 2ου ΣΔΕ Λάρισας.