Χρόνια τώρα το ίδιο βιολί. Οι συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί, στη Λάρισα και παντού, κλείνουν τα σχολεία για να εκλέξουν τα συνδικαλιστικά τους όργανα! Θα μπορούσαν να το κάνουν το απόγευμα αλλά δεν τους ενδιαφέρει. Δεν νοιάζονται τι θα κάνουν οι γονείς τα παιδιά τους τις ώρες που πρέπει να πάνε στη δουλειά,  αν αυτά θα τριγυρνάνε στους δρόμους ή αν θα χάσουν σημαντικές ώρες μαθήματος. Οι εκπαιδευτικοί θα ψηφίσουν, θα πιουν τον καφέ τους στους πεζόδρομους της πόλης και βέβαια θα πληρωθούν κανονικά!

Τι κρίμα, όλα αυτά συμβαίνουν σε εποχές που η χώρα ζει με δανεικά και, εκτός των άλλων, πληρώνει την ήσσονα παραγωγική προσπάθεια μέρους της κοινωνίας από την οποία ούτε οι εκπαιδευτικοί εξαιρούνται ...

K.T.

Με αφορμή τα παραπάνω παραθέτουμε ένα σχετικό άρθρο του ιδιωτικού εκπαιδευτικού κ. Γιώργου Καραβάνα από την σελίδα του στο Facebook:

 "Στο σχολείο απέναντι απ' το σπίτι, σήμερα έχει ησυχία! Οι εκπαιδευτικοί ψηφίζουν για τη συνδικαλιστική τους εκπροσώπηση κι έτσι τα σχολεία παραμένουν κλειστά. Μόνο τα σχολεία! Γιατί η υπόλοιπη κοινωνία εργάζεται, προκειμένου να πληρωθεί το μεροκάματο των εκπαιδευτικών, που παρότι δεν εργάζονται, θα πληρωθούν τη σημερινή τους αργομισθία.

Είμαι βέβαιος πως η αντικοινωνική αυτή συμπεριφορά δεν βρίσκει σύμφωνη την πλειοψηφία των εκπαιδευτικών. Θεωρώ πως οι περισσότεροι είναι αρκούντως μορφωμένοι, για να αντιληφθούν πως στους καιρούς που περνάμε, αποτελεί πρόκληση να κλείνεις το σχολείο για να κανονίσεις τα συνδικαλιστικά σου, και να πληρώνεσαι κι από πάνω.

Έτσι, όπως κάθε χρόνο, οι περισσότεροι θα απέχουν, επιτρέποντας όμως στους συνδικαλιστικά ενεργούς, να τους διασύρουν και να τους στοχοποιούν στα μάτια της κοινωνίας. Το να βγάζεις όμως την ουρά σου απέξω δεν είναι αποδεκτή στάση. Θα μπορούσε μάλιστα να χαρακτηριστεί και πονηρή (δεν συμφωνώ με ότι συμβαίνει, αλλά δεν κάνω και τίποτα για να τ' αλλάξω, μια και μάλλον με βολεύει...).

Αν οι έντιμοι εκπαιδευτικοί, που αποτελούν την πλειοψηφία, θέλουν να άρουν τη ρετσινιά του αργόμισθου, που η κοινωνία δικαιολογημένα τους έχει κολλήσει, και μέχρι η επόμενη κυβέρνηση να καταργήσει αυτόν τον απαράδεκτο συνδικαλιστικό νόμο, πρέπει να συμμετέχουν ενεργά στην εκλογή μιας νέας συνδικαλιστικής ηγεσίας, που θα απορρίπτει αυτού του είδους τις πρακτικές και θα προγραμματίζει τις εκλογές σε ώρες εκτός ωραρίου. Το να κρύβονται πίσω από την αδράνεια της εκάστοτε κυβέρνησης δεν αποτελεί δικαιολογία.

ΥΓ Κατά τα άλλα μερικοί αναρωτιούνται για την αύξηση του ποσοστού των οικογενειών που επιλέγουν ιδιωτικό σχολείο!"