Το Εργατικό Κέντρο μαζί με τους φορείς που συμμετείχαν στην σύσκεψη την Τρίτη 27 Οκτώβρη, πραγματοποίησαν την Τρίτη 03/11/2020 κινητοποίηση στην 5η ΥΠΕ, παραδίνοντας και το ψήφισμα που υπέγραψαν.

Όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου «ο διευθυντής της 5ης ΥΠΕ μας ανέφερε ότι όλα βρίσκονται υπό έλεγχο και ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο είναι έτοιμο για οτιδήποτε και να συμβεί, μιας και έχουν παρθεί όλα τα αναγκαία μέτρα.

Τα στοιχεία φυσικά είναι αμείλικτα και γκρεμίζουν κάθε τέτοια προσπάθεια εφησυχασμού του λαού της πόλης μας.

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, των διασωληνωμένων, των θανάτων είναι στοιχεία που δείχνουν πως βρισκόμαστε μπροστά σε μεγάλο κίνδυνο.

Τα νοσοκομεία της  πόλης μας είναι σε οριακό σημείο, με αποτέλεσμα να γκρεμίζεται το αφήγημα της κυβέρνησης περί «ενίσχυσης, ετοιμότητας και πλήρους λειτουργίας» του ΕΣΥ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κατάσταση στις δομές Υγείας του Ν. Λάρισας έχει βελτιωθεί ελάχιστα, καθώς έχουν γίνει μόνο λίγες προσλήψεις ελαστικά εργαζομένων που δεν θα κοστίσουν πολύ, εφαρμόζεται η πολιτική των μετακινήσεων από μονάδα σε μονάδα, δηλαδή να μισοκλείνει μια "τρύπα" και να ανοίγουν πολλές άλλες.

Στην πόλη της Λάρισας με εκατοντάδες πια διαγνωσμένα κρούσματα με Covid 19 τον Οκτώβριο,  δεν υπάρχει καμία μέριμνα για την διαχείριση τους. Δηλαδή ουσιαστικά κανένας αρμόδιος μηχανισμός δεν επιβλέπει συστηματικά, σταθερά την πορεία όλων αυτών των ανθρώπων που μπαίνουν σε κατ’ οίκον νοσηλεία στο σπίτι.

Σε επίπεδο  Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ) που θα μπορούσαν να στηρίξουν την κάλυψη αυτής της ανάγκης υπάρχει έλλειψη αναγκαίου προσωπικού και μέτρων αυξημένης προστασίας.

Η κυβέρνηση να σταματήσει τώρα να μας κουνάει το δάχτυλο και να αναλάβει όλες της τις ευθύνες που οδηγούν τον λαό μας μέρα με τη μέρα στην ανασφάλεια και στην αβεβαιότητα.

Να σταματήσουν τώρα η κυβέρνηση με τους Υπουργούς της οποιαδήποτε προκλητική δήλωση, σαν αυτή του Υπ. Προστασίας του πολίτη Χρυσοχοϊδη, που μετά την ατομική ευθύνη έφτασε στο σημείο να αναφέρει πως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, η νεολαία και ο λαός συνολικότερα «σκάβει λάκκους».

Να επιταχθούν τώρα οι ιδιωτικές δομές υγείας, που στην πόλη της Λάρισας είναι αρκετές και να ενταχθούν στο σε σχέδιο για να αντιμετωπιστεί η πανδημία που μέρα με τη μέρα διογκώνεται. 

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά, απαιτούμε να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού μας και δηλώνουμε ότι θα συνεχίζουμε σε αυτή την κατεύθυνση και όλο το επόμενο χρονικό διάστημα».