Αντιπροσωπεία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι στο πλευρό του συναδέλφου εργαζόμενου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο  Λάμπρου Τσάπαλη ο οποίος από χθες προχώρησε σε απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για την τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι υγειονομικοί μέσα στην πανδημία.

Από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε στο πλευρό των γιατρών , των νοσηλευτών στηρίζοντας τον αγώνα τους και τα αιτήματά τους. Η κυβέρνηση έχει τεράστιες και εγκληματικές ευθύνες που όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν έχει ικανοποιήσει καμία από τις διεκδικήσεις τους, αρνείται ακόμη και σήμερα να πάρει ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας.

Τα νοσοκομεία στενάζουν από την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση και εκείνη ανακοινώνει νέες περικοπές στις δαπάνες για την υγεία κατά 600 εκατ. ευρώ.

Οι υγειονομικοί εξοντώνονται από την εντατικοποίηση, την εργασιακή εξάντληση  δίνοντας με αυτοθυσία καθημερινά την μάχη με κίνδυνο και για την ζωή τους και οι κυβερνώντες αρνούνται να ενταχθεί το επάγγελμά τους στα βαρέα και ανθυγιεινά!

Αυτή η εγκληματική πολιτική  που θεωρεί την υγεία μας κόστος δεν μπαίνει στην άκρη , δεν απαλείφεται με υποσχέσεις για υποτιθέμενα «δώρα» όταν έχει τσακίσει μισθούς και δικαιώματα. Η μεγαλύτερη επιβράβευση είναι άμεση ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους υγιεινομικούς της περιοχής μας να πάρουν την υπόθεση της προστασίας της ζωής και των δικαιωμάτων  στα χέρια τους.

Με οργάνωση και μαχητικότητα να απαιτήσουμε εδώ και τώρα :

-    Άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας . Με μαζικές προσλήψεις με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Με μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στην Υγεία, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, που εργάζονται με παντός είδους προσωρινές σχέσεις εργασίας. Να υπάρξει επαρκής αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη στήριξη όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας για τις «τρέχουσες» και τις έκτακτες ανάγκες. Να καταργηθεί κάθε πληρωμή και συμμετοχή του λαού για νοσηλεία, εξετάσεις, φάρμακα.

-    Επίταξη όλων των ιδιωτικών δομών υγείας.

-    Μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζόμενων. Να εξασφαλιστεί η αναγκαία ποσότητα και ποιότητα προστατευτικών μέσων, υγειονομικού υλικού κ.λπ. για όλους τους υγειονομικούς και συνολικά για όλους τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς. Να γίνει αύξηση του αριθμού των μοριακών tests ανίχνευσης του ιού σε υγειονομικό προσωπικό, σε βιομηχανικές μονάδες κ.ά. δημιουργώντας νέα δημόσια και δωρεάν εργαστήρια για ταυτοποίηση SARS CoV-2.

-    Καμιά αρνητική αλλαγή στους όρους και τις συνθήκες δουλειάς μας, στα δικαιώματά μας, στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας.