Έκκληση στους ιδιοκτήτες των οικοπέδων, που βρίσκονται μέσα στον ιστό της πόλης και στις συνοικίες και του οικισμούς του Δήμου Λαρισαίων, να τα καθαρίσουν από χόρτα, απεύθυνε ο αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Γεώργιος Ζαούτσος, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Λάρισας.
«Ο μη καθαρισμός των οικοπέδων από τα χόρτα εγκυμονεί κινδύνους για τις γειτονικές κατοικίες, για την ύπαρξη φιδιών, τρωκτικών κ.λ.π.  και αργότερα για την πρόκληση πυρκαγιών αλλά και για λόγους δημόσιας υγιεινής και αισθητικής.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης  ο Δήμος Λαρισαίων θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων. Από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων έχουν σταλεί σε όλους τους ιδιοκτήτες πάνω από 1.600 επιστολές, μέσω των οποίων έχουν ενημερωθεί για τον καθαρισμό των οικοπέδων από τα χόρτα.

Σε ότι αφορά τους κοινόχρηστους χώρους, ήδη ο εργολάβος  που έχει αναλάβει τον καθαρισμό ξεκίνησε, πηγαίνοντας από συνοικία σε συνοικία και οικισμούς που διαθέτουν χώρους για καθαρισμό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαούτσος που προσβλέπει στην ευαισθησία και συνεργασία των δημοτών και κατοίκων του Δήμου Λαρισαίων.
Ερωτηθείς για τα αδέσποτα και τις επιθέσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς, ο αντιδήμαρχος Πρασίνου, επανέλαβε, «ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, πρέπει οι πολίτες να ενημερώνουν άμεσα το κυνοκομείο η την υπηρεσία Πρασίνου, ώστε να εντοπίζεται το αδέσποτο η το δεσποζόμενο  ζώο για να υποβληθεί στους απαραίτητους ελέγχους και να διαπιστωθεί  εάν έχει εμβολιαστεί για να μην ταλαιπωρούνται άδικα οι πολίτες που δέχθηκαν επίθεση. Σε κάθε περίπτωση προέχει η ενημέρωση για προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες από τη νομοθεσία».

ert.gr