Η δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» διοργανώνει ανοιχτή δημόσια εκδήλωση στο Χατζηγιάννειο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Λάρισας την Τετάρτη 6/11/2019 στις 20:00 με θέμα "Παράνομη Μετανάστευση: Τοπικές Κοινωνίες και Υπόγεια Εισβολή"με ομιλητές τους Ρωμανό Κωνσταντίνο, Καθηγητή Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Διδάκτορα του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης, συγγραφέα των βιβλίων "Από την  Εθνοκτονία στην Αφύπνιση", "Ελληνιστικό Ισλάμ" κ.α. ο οποίος θα αναπτύξει την εθνική και κοινωνική διάσταση του Μεταναστευτικού.

Μαζί του θα είναι ο Αντιστράτηγος ε.α. και Διεθνολόγος  Ιωάννης Μπαλτζώης,  μέλος του  Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ)  και  του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α (Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών και Διεθνών Αναλύσεων), ο οποίος θα αναπτύξει τη γεωπολιτική διάσταση του προβλήματος, έχοντας επιπλέον την εμπειρία της  συμμετοχής του ως ως παρατηρητής και Αξκος επιχειρήσεων της ECMM (European Community Monitor Vision), τo 1992-93, κατά τον πόλεμο της Βοσνίας, το 1995-2000 ως Υπασπιστής του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κωστή Στεφανόπουλου και ΑΚΑΜ Τελ Αβίβ , το 2000-2003, κατά την διάρκεια της Ιντιφάντα του Αλ Ακτσά.

Τη νομική διάσταση του προβλήματος και τις δυνατότητες αντίδρασης μέσω αυτής της οδού, θα αναπτύξει ο δικηγόρος και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Δημήτριος Παπαδημόπουλος.

Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της “Λαρισαίων Κοινόν” Αλέξανδρος Νάρης Αξιωματικός ε.α. - συγγραφέας.