Η Αντιδημαρχία Παιδείας και Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων, στα πλαίσια του προγράμματος «Η πόλη που μαθαίνει», διοργανώνει την Τετάρτη 9 Μαρτίου στις 8 το βράδυ στο «Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο» εκδήλωση με ομιλητή τον ιατρό Νικόλαο Παπαθεοδώρου και θέμα «ΛΑΡΙΣΑ. Οι δρόμοι έχουν την δική τους ιστορία».

Ο ομιλητής θα παρουσιάσει την ιστορική διαδρομή της μετονομασίας των κεντρικών οδών και πλατειών της Λάρισας από την απελευθέρωσή της το 1881 μέχρι σήμερα. Η διαδρομή αυτή είναι ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική του πλούτου των ονομασιών που έχουν δοθεί σ’ αυτές μέσα σε διάστημα 135 ετών. Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από πλούσιο και σπάνιο φωτογραφικό υλικό με απόψεις των περιοχών αυτών, πολλές των οποίων θα προβληθούν για πρώτη φορά.

Ποιος αλήθεια γνωρίζει σήμερα που βρίσκονταν οι δρόμοι Στεφάνοβικ, Πρωτεσιλάου ή βασιλέως Αλεξάνδρου, ή ποια ήταν η πλατεία Απελευθερώσεως; Η αναδρομή αυτή στην σχετικά πρόσφατη ιστορία της Λάρισας πιστεύεται ότι όχι μόνον θα πλουτίσει τις γνώσεις μας για την πόλη που ζούμε, αλλά θα καταδείξει και την φαντασία των ανθρώπων που στελέχωναν κατά καιρούς τις επιτροπές ονοματοθεσίας.